Πιστεύετε στο γάμο;
-
Δεν πιστεύω στην ατυχία.
Ίσως να ψάχνεις για μονογαμικούς σε λάθος μέρη…
Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα είναι μονογαμικός αν δεν βρει την κατάλληλη σχέση που να του βγάζει αυτή τη διάθεση.
'Ισως η κάθε σχέση να πρέπει να περάσει ένα στάδιο μη μονογαμικότητας μέχρι να κατασταλάξει σε πραγματική σχέση στο μυαλό και των δύο.
Έπειτα, η διάθεση για μονογαμικότητα έχει να κάνει ως ένα βαθμό και με την ηλικία.
Στις νεαρότερες ηλικίες, που δεν έχουν ακόμα πολλές εμπειρίες, ίσως και να μην ενδείκνυται.
Δεν υπάρχουν κανόνες, γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά ο χρόνος έχει την τάση να δίνει μόνος του απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα. -
Θέλω να παρατηρήσω ότι ο Χρήστος δεν απάντησε στο ερώτημα! Τυχαίο;
Αναρωτιέμαι γιατί. :whistle: -
@Dax:
Θέλω να παρατηρήσω ότι ο Χρήστος δεν απάντησε στο ερώτημα! Τυχαίο;
Αναρωτιέμαι γιατί. :whistle:Στον γάμο με την παραδοσιακή σημασία δεν πιστεύω ούτε στο παραμικρό! :cool2:
Είμαι υπερ της ελεύθερης συμβίωσης αρκεί να μπορούσαμε με κάποιο τρόπο, κάποιος να εξασφαλίσει τις φοροαπαλαγές που έχουν τα ζευγάρια, κληρονομικά, θέματα ασφάλισης, γενικότερα ως προς τη συγγένεια σε πλάγια γραμμή κλπ. Πέστο συμφωνιτικό πέστο όπως θέλεις..
Από την άλλη υπάρχει και η άποψη ότι θα έπρεπε να μπορούμε να κάνουμε και θρησκευτικό γάμο, τώρα αν το θέλουν τόσο πολύ θα τους δώσω απόλυτο δίκαιο γιατί έχουν το δικαίωμα σε αυτό όπως κάθε άλλος άνθρωπος, αν και εγώ δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ σαν επιλογή.
-
Ποια παραδοσιακή μορφή αφού εξ αρχής είναι αλλιώς αφού μιλάμε για δύο άντρες ή γυναίκες!!
Πάντως συμφωνώ με την θέση σου Herc o καθένας όπως το θέλει!!
-
Συμφωνώ με την άποψη ότι ο καθένας κάνει ό,τι του ταιριάζει και ό,τι τον εκφράζει καλύτερα.
Διαφωνώ με την άποψη ότι οι θρησκείες πρέπει να αλλάξουν τις πρακτικές τους και να επιτρέψουν το γάμο ατόμων του ίδιου φύλου.
Κάποιες θρησκείες το επιτρέπουν και το εφαρμόζουν. Όσες δεν το επιτρέπουν, δεν είναι υποχρεωμένες να το κάνουν.
Η διαφορά μεταξύ Πολιτείας και θρησκειών, είναι ότι η Πολιτεία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες (και επομένως πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα όλων και να μην κάνει διακρίσεις), ενώ οι θρησκείες απευθύνονται μόνο στους πιστούς τους.
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει μια θρησκεία. Αν το κάνει, σημαίνει ότι αποδέχεται το σύνολο των δογμάτων της και των πρακτικών της. Αν δεν το αποδέχεται στο σύνολό τους, τότε πολύ απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους άλλους λέγωντας ότι ανήκει σ' αυτήν τη θρησκεία. Καλύτερα να βρει κάποια άλλη που του ταιριάζει περισσότερο ή να έχει τα προσωπικά του θρησκευτικά πιστεύω ή να μην ανήκει σε καμία. Δεν είναι υποχρεωτικό. -
:true:
-
ωραία τοποθέτηση DAX ;D :bravo: :bravo:
-
Το θέμα της θρησκείας είναι μεγάλο και χωράει πολύ ανάλυση..
Συμφωνώ με εσένα Dax, το κομμάτι θρησκεία απλά δεν με αφορούσε ΠΟΤΕ μιας και δεν πιστεύω (στις παραδοσιάκες θρησκείες) ούτε στο ελάχιστο. Τις βρίσκω σε μεγάλο βαθμό απλά τραγικές και χρησιμοποιούνται, για εμένα πάντα, σαν ένα μέσο χαλιναγωγήσης του κόσμου. Εισάγει απλά παροπίδες και τίποτες άλλο, περιορίζει το μυαλό και του φοράει "γυαλά" μέσα από τα όποια βλέπεις όλα τα θέματα αλλοιωμένα.
Το θέμα είναι τι κάνεις με αυτούς που είναι gay και πιστεύουν στις παραδοσιακές θρησκείες, όσο και να διαφωνώ πρέπει να αποδεχτούμε και αυτούς και να δούμε και αυτοί τι θέλουνε. -
Το θέμα της θρησκείας είναι μεγάλο και χωράει πολύ ανάλυση..
Συμφωνώ με εσένα Dax, το κομμάτι θρησκεία απλά δεν με αφορούσε ΠΟΤΕ μιας και δεν πιστεύω (στις παραδοσιάκες θρησκείες) ούτε στο ελάχιστο. Τις βρίσκω σε μεγάλο βαθμό απλά τραγικές και χρησιμοποιούνται, για εμένα πάντα, σαν ένα μέσο χαλιναγωγήσης του κόσμου. Εισάγει απλά παροπίδες και τίποτες άλλο, περιορίζει το μυαλό και του φοράει "γυαλά" μέσα από τα όποια βλέπεις όλα τα θέματα αλλοιωμένα.
Το θέμα είναι τι κάνεις με αυτούς που είναι gay και πιστεύουν στις παραδοσιακές θρησκείες, όσο και να διαφωνώ πρέπει να αποδεχτούμε και αυτούς και να δούμε και αυτοί τι θέλουνε.να ένα ωραίο Topic…... θρησκείες και ομοφυλοφιλια κλπ απάλευτα παραδοσιακών θρησκειών
-
Δε θέλω να ξεφύγουμε από το θέμα αυτού του topic, γι' αυτό και θα ξεκινήσω καινούργιο topic με θέμα ομοφυλοφιλία και θρησκείες…
Σύντομα κοντά σας... -
Είναι και λίγο περίεργο θέμα και μπορούμε να ξεφύγουμε άνετα, θέλει λίγο προσοχή νομίζω, εκτός και να πιστεύετε πως κάνω λάθος..
-
είναι περίεργο όντως!! Απλώς θα πρέπει να είμαστε political correct και να μην είμαστε aggressive! Ο DAx ξέρει πως θα το θέσει είμαι σίγουρος :love: :love: :love:
-
Δύο νέες προσθήκες στη λίστα των χωρών που επιτρέπουν το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου! Από τις 16 Μαΐου και από τις 18 Μαΐου αντίστοιχα, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη Βραζιλία και στη Γαλλία απολαμβάνουν το δικαίωμα στο γάμο. (Η λίστα στο αρχικό post αυτού του topic προσαρμόστηκε.)
Πείτε με υπεραισιόδοξο, αλλά έχω την εντύπωση ότι μέσα σ' αυτή τη δεκαετία, θα ακολουθήσει και η Ελλάδα.
:bpr: -
Έχω να σας πω ένα νέο!!
Ένας Έλληνας και ένας Αμερικανός κατάφεραν να είναι το πρώτο ζευγάρι στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που επίσημα το δικό μας κράτος έδωσε κάρτα μόνιμη παραμονής στο Αμερικανό και τον αναγνώρισε σαν επίσημο σύντροφο- σύζυγο του Έλληνα!! Οπότε ουσιαστικά άρχισε ο δρόμος της "ελληνοποίησης" του Αμερικανού!!Επίσης έχω την τιμή και την χαρά να τους γνωρίζω και τους δύο μέσω κοινού γνωστού και να με κάνει διπλά χαρούμενο
όπως το κοινοποίησαν στο facebook (δεν μπορώ να σας ποσταρω την κάρτα αφού ξέρετε είναι δημόσιο και προσωπικό έγγραφο)
It's official I am now a permanent resident of Greece. ΧΧΧΧ and I are the second gay couple and first non European Union couple to have our same sex marriage recognized by the Greek government. -
Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο νέο. Μπράβο, Διόνυσε, για την ενημέρωση που μας έκανες.
-
Είμαι υπερ της ελεύθερης συμβίωσης αρκεί να μπορούσαμε με κάποιο τρόπο, κάποιος να εξασφαλίσει τις φοροαπαλαγές που έχουν τα ζευγάρια, κληρονομικά, θέματα ασφάλισης, γενικότερα ως προς τη συγγένεια σε πλάγια γραμμή κλπ. Πέστο συμφωνιτικό πέστο όπως θέλεις..
Αυτό που λες είναι γάμος, τίποτα άλλο.