Υιοθεσία από γκέι ζευγάρια
-
Μετά από πρόταση του Διόνυσου, ξεκινάω καινούργιο topic που έχει να κάνει με την υιοθεσία από γκέι ζευγάρια.
Η δική μου άποψη είναι ότι το δικαίωμα στην υιοθεσία, στην αναδοχή και στην παρενθεσία πρέπει να είναι καθολικό και να ισχύει για όλα τα ζευγάρια είτε ετεροφυλόφιλα είτε ομοφυλόφιλα. Είτε είναι παντρεμένα είτε έχουν σύμφωνο συμβίωσης είτε απλώς συγκατοικούν. Αλλά δεν το περιορίζω στα ζευγάρια. Και μεμονωμένα άτομα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα.
Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στο σύστημα που λαχταρούν να μεγαλώσουν σε μια οικογένεια (ακόμα και μονογονεϊκή) και ταυτόχρονα πολλά ζευγάρια ή άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν. Το να κάνουμε δύσκολη ή ανέφικτη αυτήν την ένωση, μου ακούγεται ως παραλογισμός.
Όχι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σε θέση να υιοθετήσουν, θα πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι για το ποιόν των ανθρώπων που κάνουν αίτηση για υιοθεσία. Αλλά δεν πρέπει να αποκλείονται με βάση το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, το φύλο τους ή το status του ζευγαριού ως παντρεμένο ή όχι.Για τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων, πιστεύω ότι μια χαρά μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά και μάλιστα εξαιρετικά. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέτοιες οικογένειες, δεν υστερούν σε τίποτα από τα υπόλοιπα παιδιά. Αντίθετα, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι αυτά τα παιδιά γίνονται πιο ανοιχτόμυαλα και δεκτικά άτομα. Και επίσης τα παντρεμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια χωρίζουν σπανιότερα απ' ό,τι τα ετεροφυλόφιλα.
Βέβαια έχει να κάνει και με το είδος της κοινωνίας. Η ελληνική κοινωνία λέμε συχνά ότι είναι πολύ πίσω. Δε θα διαφωνήσω, αλλά συχνά δεν είναι τόσο πίσω όσο πιστεύουμε. Μιλάω για την Κοινωνία και όχι για την Πολιτεία. Ένα παιδί που θα μεγάλωνε σε μία οικογένεια από δύο γκέι στην ελληνική κοινωνία, πιστεύω ότι θα αντιμετώπιζε αρχικά το σκεπτικισμό των γύρω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι αργότερα αυτή η στάση θα άλλαζε. Όπως συμβαίνει συνήθως, το άγνωστο είναι αυτό που μας φοβίζει, κι όταν το γνωρίσουμε διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε και να φοβηθούμε τίποτε απ' αυτό. Φυσικά, κάφροι και θερμοκέφαλοι πάντα θα υπάρχουν, αλλά αυτό ισχύει και για πολύ διαφορετικές περιπτώσεις.
Αν υπάρχουν γκέι ζευγάρια που ξέρουν ότι θέλουν παιδιά, θα τους συμβούλευα να προχωρήσουν σε υιοθεσία/αναδοχή/παρενθεσία χωρίς φόβο. Αντιξοότητες θα υπάρχουν, αλλά τα γκέι άτομα είναι συνηθισμένα σε αντιξοότητες. Η αγάπη και η φροντίδα για το παιδί δεν μπορούν να κρυφτούν και αργά ή γρήγορα αναγνωρίζονται από τους τριγύρω.
Αν δεν τολμήσεις να κάνεις την αρχή, η αρχή δε θα γίνει ποτέ.
Κι αν δεν τολμήσεις να κάνεις αυτό που θέλεις, θα περάσεις τη ζωή σου μετανιώνοντας γι' αυτό που δεν έκανες. -
Βασικα ο Νταξ με κάλυψε. Κι εγώ τις ίδιες απόψεις έχω οπότε δεν θα τις επαναλάβω. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι θα ήθελα πολύ εγώ κι ο ArkouDax (το πιάσατε;) να έχουμε τα δικά μας αρκουδάκια!
Επίσης μου έκανε παρατήρηση ότι δεν βάζω τόνους και από δω και πέρα θα βάζω.
Όλα στη φόρα!
:hehe: -
Ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε για τον Perry Bear είναι ότι είναι μεγάλο πειραχτήρι. Είναι μεγάλος ψεύταρος που λέει ότι του έκανα παρατήρηση. Ούτε που του ανέφερα τίποτα!
Όσο για τα αρκουδάκια, :nocom:
:lolp: -
Dax με κάλυψες απόλυτα!
Επίσης στο επιχείρημα μερικών που λένε ότι τα παιδιά μπορεί να γίνουν γκέϊ γιατί έχουν γκέϊ γονείς, απαντάω πάντα με μεγάλη χαρά: " Ούτε εγώ έγινα στρέϊτ που έχω στρέϊτ γονείς! " :cheers:
-
Ενίσταμαι, διαφωνω και διαμαρτύρομαι. >:D
Απο δική μου πείρα, :cry2: δυστυχως υπήρξα παντρεμένος με μούτζα. :blink: ναι εκανα πολλές ανωμαλίες στη ζωή μου… :blownose: στερνή μου γνώση..... Τι να κανω, ημουνα μια κρυφη αδερφαρα... :afr2: ούτε στον εαυτό μου δεν το είχα πει για πολλά χρόνια.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος του πατέρα απο αυτόν της μάνας. Και ειναι σήμερα πια η ανατροφή μια πολυ δύσκολη υποθεση, που απαιτεί την απόλυτα αρμονικη συνεργασια και των 2 γονέων. Θεωρω πολύ καλύτερο την υιοθεσια απο εναν μονο γονέα. Για μένα απισω απο ολα αυτα, κρύβεται η καταπίεση αιώνων των ομοφυλόφυλλων, που οδήγησε τελικά κατα την άποψή μου στα ίδια λάθη που κάνουν και οι στ8 άνθρωποι. Και απόδειξη τελικά ομοφυλόφυλλων που ακομα δεν μπόρεσαν να αποδεχθουν την διαφορετικότητα τους. Ακομα και αυτους τους γάμους, τους θεωρω αρρωστημένη διεκδίκηση. Θελουμε δλδ και εμείς να επαναλαβουμε τα λάθη των γονιών μας και των υπολοίπων στρ8 ζευγαριών. Επιμένουμε, αν και ο κλασικός γάμος εχει ήδη αποτύχει. Βεβαια για τα γνωστα νομικα κωλύματα, μεταβιβαση περουσιακών κλπ, ε... αντε να συμφωνησω στο συμφωνο συμβιωσης... Τιποτ αλλο ομως... -
Ενίσταμαι iordanis. Καμία καταπίεση και ποτέ, δεν είχα! Γεννήθηκα έτσι και το ξέρω από τα 5 μου, γενικά όσο θυμάμαι τον ευατό μου, οπότε και καμία καταπίεση. Εξαρτάται από εσένα και μόνο από εσένα πως θα το χειριστείς. Δεν είναι όλοι οι γκέϊ στα πάρκα και στα dark room (με τα οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα) όπως και όλοι οι στρέϊτ δεν γυρίζουν στα μπορδέλα και στα strip clubs!
Επίσης υπάρχουν πάρα πάρα πολλά σπίτια στρέϊτ γονέων που είναι τελείως λάθος το περιβάλλον για παιδιά. Θέλεις να αναφέρω μερικά; Γονείς που τσακώνονται, πατέρα μέθυσος, βίαιοι γονείς, ζευγάρι που μένει μαζί μόνο και μόνο γιατί έχει παιδιά και μία μεγάλη λίστα ακόμα από προβληματικά στρέϊτ ζευγάρια ακατάλληλα για να έχουν παιδιά και όμως ΕΧΟΥΝ! Όσο προβληματικά μπορεί να είναι τα γκέϊ ζευγάρια τόσο ίσως και περισσότερο μπορεί να είναι τα στρέϊτ ζευγάρια. Κακώς στοχοποιείς τα γκέϊ ζευγάρια έτσι που θέλουν να υιοθετήσουν. Γενικά βρίσκω άδικο οτιδήποτε μας ξενίζει και μπορεί να μην καταλαβαίνουμε να το φοβόμαστε και να το απορρίπτουμε! Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα στην υιοθεσία, είτε γκέϊ είτε στρέϊτ, αφού σίγουρα πληρεί κάποια κριτήρια. Σίγουρα μέσα στα κριτήρια αυτά ΔΕΝ πρέπει να είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του γονέα!
-
Ηρακλη μου…
εσυ μπορει να γενήθηκες σε πόλη, οπου το να εισαι διαφορετικός ηταν κάτι σαν το Straight story του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και δεν κατάλαβες καμία καταπίεση. Στην δική μου πόλη όμως το κράξιμο και η βαναυση συμπεριφορα, απο τα χρόνια του δημοτικού μέχρι και τον στρατό, ηταν ο απόλυτος εφιάλτης για όλους..... Φυσικα και ειναι θεμα του πως θα διαχειριστεις τα επακόλουθα, αν θα αγγίξουν δλδ τη παιδικη και εφηβική ψυχούλα σου θετικά, αρνητικά ή αδιάφορα. Ασφαλως και οι περισότεροι στρ γονεις ειναι ακαταλληλοι για γονεις, ακομη και σημερα που υποτίθεται οτι έχει ανέβει το βιοτικό επιπεδο. Αυτο δεν καταλαβαίνω γιατι αποενοχοποιει εμας. -
Αγαπητέ Ιορδάνη!!
Κατ' αρχήν θέλει πολλά κότσια για να παραδεχτείς αυτό πού έγραψες στην αρχή περί γάμου σου με γυναικά κλπ και σου βγάζω το καπέλο!!
Δυστηχώς θα διαφωνήσω μαζί σου στο κομμάτι περί λαθών κλπ όλοι έχουμε δικαιώμα στο λάθος και όλοι ανθρώπινα έχουμε δικαίωμα στο να αποκτήσουμε ή να αναθρέψουμε παιδιά!! Φυσικά οι ρόλοι είναι διαφορετικοί….αλλά ποιος τελικά καθορίζει τους ρόλους;;;;; Ο άνθρωπος-οντότητα, η φύση, ή η κοινωνίας που ζεί ο καθένας μας!! Για εμένα δεν υπάρχει μοντέλο γάμου (αυτό θα μου πεις έχουμε με αυτό πορευόμαστε, έχεις κάποιο άλλο να προτίνεις....ευθαρσώς σου λέω όχι ;D ) εμείς φταίμε σαν άνθρωποι ανεξάρτητα σεξουαλικής επιλογής για τον ευτελισμό-αποτυχία οποιουδήποτε μοντέλου σχέσης!! Απο την μέχρι τώρα ζωή μου ένα καταλάβα....και αυτό έχω ως άξονα το θέμα μας δεν είναι η τέλεια σχέση - γάμος ή το τέλειο γονεικό πρότυπο αλλά το λειτουργικό!!!!!!!!!Αφού δεν θέλεις να αναπαράγεις τα λάθη των γονιών σου (μέσα σε αυτούς βάζω και εμένα) πολύ απλά εκμεταλεύεσαι αυτή τη γνώση και τα λάθη και δεν τα εφαρμόζεις....ακόμα και εμείς οι ίδιοι να κάνουμε λάθη μαθαίνουν κ προχωράμε!! Ένα πρέπει να έχουμε στο μυαλό και το είπες με αλλά λόγια....ειλικρίνια και παραδοχή στον εαυτό μας και αυτόματα κάτι πιστεύω θα έχουμε κερδίσει
Απο την άλλη όποια διεκδίκηση και να κάνουμε σαν άνθρωποι είναι δικαίωμα μας απλώς ή θα μας δοθεί ή όχι, αλλά πάλι θα πορευτούμε στην ζωή!! Να σε ρωτήσω και κάτι;; Ποιος είναι αυτός που θα μου πει εάν θα γίνω καλός σύζυγος ή καλός γονεάς;;;; Πιστευώ πως αν μάθουμε ή ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τις ανασφάλειες μας τότε θα έρθει και η αρμονική συνεργασία που ανέφερες.....(μην με πεις θεωρητικό μιλάω εκ πείρας )
Αυτά ως προς την θέση σου έχω να απαντήσω
Ενίσταμαι, διαφωνω και διαμαρτύρομαι. >:D
Απο δική μου πείρα, :cry2: δυστυχως υπήρξα παντρεμένος με μούτζα. :blink: ναι εκανα πολλές ανωμαλίες στη ζωή μου… :blownose: στερνή μου γνώση..... Τι να κανω, ημουνα μια κρυφη αδερφαρα... :afr2: ούτε στον εαυτό μου δεν το είχα πει για πολλά χρόνια.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος του πατέρα απο αυτόν της μάνας. Και ειναι σήμερα πια η ανατροφή μια πολυ δύσκολη υποθεση, που απαιτεί την απόλυτα αρμονικη συνεργασια και των 2 γονέων. Θεωρω πολύ καλύτερο την υιοθεσια απο εναν μονο γονέα. Για μένα απισω απο ολα αυτα, κρύβεται η καταπίεση αιώνων των ομοφυλόφυλλων, που οδήγησε τελικά κατα την άποψή μου στα ίδια λάθη που κάνουν και οι στ8 άνθρωποι. Και απόδειξη τελικά ομοφυλόφυλλων που ακομα δεν μπόρεσαν να αποδεχθουν την διαφορετικότητα τους. Ακομα και αυτους τους γάμους, τους θεωρω αρρωστημένη διεκδίκηση. Θελουμε δλδ και εμείς να επαναλαβουμε τα λάθη των γονιών μας και των υπολοίπων στρ8 ζευγαριών. Επιμένουμε, αν και ο κλασικός γάμος εχει ήδη αποτύχει. Βεβαια για τα γνωστα νομικα κωλύματα, μεταβιβαση περουσιακών κλπ, ε... αντε να συμφωνησω στο συμφωνο συμβιωσης... Τιποτ αλλο ομως... -
Ιορδάνη, πολύ χαίρομαι που τα ξαναλέμε!
Μ' αρέσει που εκφράζεις μια διαφορετική άποψη ώστε να υπάρχει αντίλογος και να κάνει τη συζήτηση ενδιαφέρουσα.
Αυτό που εκτιμώ, όμως, περισσότερο είναι το ότι αναφέρεις προσωπικές εμπειρίες. Με γνώμονα αυτές τις εμπειρίες αξιολογείς τα πράγματα.Θέλω να σου επισημάνω ότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι γκέι ΠΡΕΠΕΙ να παντρεύονται και ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετούν. Αυτό που λέω (όπως και πολλοί άλλοι) είναι ότι τα γκέι ζευγάρια ΠΡΕΠΕΙ να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή. Όπως ακριβώς και τα straight ζευγάρια. Αν ένα γκέι ζευγάρι ΔΕ θέλει να παντρευτεί και ΔΕ θέλει να αποκτήσει παιδιά, μπράβο τους, γιατί κάνουν αυτό ακριβώς που θέλουν. Αν, όμως, ένα γκέι ζευγάρι θέλει να παντρευτεί ή/και θέλει να αποκτήσει παιδιά, στην Ελλάδα δεν τους δίνεται αυτό το δικαίωμα. Μιλάω για το δικαίωμα στην επιλογή. Ούτε καταναγκασμός, ούτε υποχρέωση, ούτε επιβολή straight προτύπων.
Εξάλλου, γιατί ο γάμος ή η υιοθεσία είναι straight πρότυπα; Αρχαιότατες κοινωνίες δεν έκαναν καμία διάκριση σ' αυτά τα δικαιώματα με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων.Σ' αυτό που λες ότι θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη των γονιών μας, απαντώ ότι ακριβώς αυτό πρέπει να αποφύγουμε. Τα λάθη στη στενόμυαλη λογική ενός και μοναδικού τρόπου ζωής και διαπαιδαγώγησης που κάνει διακρίσεις. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και να παρέχουμε τα ίδια δικαιώματα στην επιλογή σε όλους. Μια πιο πολύχρωμη και πολυτασική κοινωνία χωρίς επιβολές και εξαναγκασμούς.
Συμφωνώ απόλυτα σε ό,τι είπε ο Χρήστος (Herakles83) και ο Διόνυσος (DionysusT).
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα της καταπίεσης. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες εμπειρίες και υπάρχουν άτομα που έχουν μεγαλώσει με απίστευτη καταπίεση για τη διαφορετικότητά τους, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις. Η λύση είναι να κρυβόμαστε στο καβούκι μας; Φαντάζομαι πως δεν ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο. Αυτό που θα αλλάξει τα πράγματα στο να μην αντιμετωπίζει η κοινωνία τους ομοφυλόφιλους ως "διαφορετικούς" και να κάνει διακρίσεις εις βάρος τους, είναι αν πράγματι αλλάξουν οι πολιτικές που κάνουν διακρίσεις εις βάρος τους. Αν δεν αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως διαφορετικοί, τότε δεν είναι διαφορετικοί. Διαφορές μεταξύ των ανθρώπων θα συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως υπάρχουν και μεταξύ ψηλών-κοντών, ξανθών-μελαχρινών, χοντρών-αδύνατων, γαλανομάτηδων-καστανομάτηδων κλπ. Αλλά η Πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις σ' αυτά τα θέματα και έτσι και η κοινωνία δεν κάνει διακρίσεις σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους. Αν γίνει η αρχή από την Πολιτεία, μετά από κάποιο διάστημα και η κοινωνία δε θα κάνει διακρίσεις μεταξύ ετεροφυλόφιλων-ομοφυλόφιλων σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους.
Όσο οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι ισχυρίζονται ότι είναι διαφορετικοί, τόσο η κοινωνία θα τους αντιμετωπίζει ως διαφορετικούς.
-
DionysusT στο μυαλό μου είσαι! Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Σκάω πλέον σε αυτή την κοινωνία όπου επικρατεί αυτή η λεγόμενη ηθική! Τι είναι αυτό το πράγμα που λένε ηθική και ήθος; Έλεος με αυτή την ηθική που μας καλλιεργούν.
Θέλω να είμαι ανήθικος! Θέλω να είμαι διαφορετικός γιατί εγώ γουστάρω και δεν ενοχλώ κανένα! Θέλω να μπορώ να πάρω αποφάσεις για το τι είναι σωστό για εμένα μόνος μου και κανένας άλλος δεσπότης ή πολιτικός να μου το προστάζει! Η ζωή είναι δικιά μου, και την διαμορφώνω εγώ όπως νομίζω ότι είναι σωστότερη για εμένα.Τα κριτίρια περί υιοθεσίας, όταν ένα ζευγάρι το επιθυμεί ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΙΔΙΑ. Ίδια αντιμετώπιση για ΟΛΟΥΣ!
Δεν μιλάμε για γκέϊ δικαιώματα πλέον, αλλά για ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Καμία διάκριση και για κανένα λόγο, στην διαφορετικότητα βρίσκεται η ομορφιά!
-
Καλε μου dax ::)
ακριβως εκει για μένα είναι η ουσία ολου του θέματος… Είμαστε διαφορετικοί, πρεπει να ζούμε μ αυτο, χωρις τύψεις κι ενοχές...
Ηρακλή μου, ακριβώς αυτο που είπες, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Καμία διάκριση και για κανένα λόγο, στην διαφορετικότητα βρίσκεται η ομορφιά!
η μαμα φύση θελει ενα παιδι να προέρχεται απο ενα θυληκό και ένα αρσενικο.....θα μπορουσε να μας κανει ερμαφρόδιτους...δεν το έκανε... -
Η τελευταία σου φράση με βγάζει λίγο από τα ρούχα iordanis.
Η μοναδική μη επίκτητη σχέση είναι η μητρική. Η σχέση πατέρα παιδίου είναι επίκτητη, δηλαδή είτε σου παρουσιάσουν σαν πατέρα αυτόν που μοιράζεσαι το DNA ή σου παρουσίασουν τον γαλατά της γείτονιας είναι ένα και το ίδιο! Μόνο η μάνα έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το παιδί. Όλα αυτά αρκεί να το ψάξεις λίγο στην ψυχιατρική.
Τώρα στο θέμα της φύσης, η ομοφυλοφιλία παρατηρείται σε τουλάχιστον 452 διαφορετιά η ομοφοβία όμως μόνο σε 1, μάντεψε ποιο! Το γεγονός ότι είμαι γκέϊ δεν με κάνει ανίκανο να γίνω πατέρας ξέρεις, μπορώ να κάνω παιδιά οπότε το επιχείρημα περι φύση βγαίνει άκυρο. Η φύση ορίζει την αναπαραγωγή με ένα συγκεκριμένο τρόπο όχι την ανατροφή ενός παιδιού! -
Αγαπητέ Iordanis
Η φύση προνόησε για την αναπαραγωγή και επίσης προνόησε κανένα είδος να μην καταστρέψει ένα άλλο για να υπάρχει η αλυσίδα σε αρμονία!! ΕΕ μάλλον σε εμάς τους ανθρώπους έδωσε την ομοφυλοφιλία για να ισορροπήσει το όλο σύστημα!! ΑΑΑ και κάτι άκομα αφού μιλάμε σε δαρβινιστικό επίπεδο, υπάρχουν ερμαφρόδιτα είδη στη φύση όπως και οργανισμοί που έχουν την ικανότητα να αλλάζουν φύλο τώρα η δήλωση σου γιατί δεν μας έκανε ερμαφρόδιτους…εεε κάτι θα ήξερε....για να φαντάσου τι θα γινόταν εάν ο καθένας (ανεξάρτητα αν είναι ζωο ή άνθρωπος) αυτογονιμοποιούνταν;;;; Μέτρα το πως θα τρεφόταν όλοι αυτοί οι έμβιοι οργανισμοί και που θα έμεναν plus τι χαμός θα γινόταν απο αλληλοσπαραγμούς ειδών!!Καλε μου dax ::)
ακριβως εκει για μένα είναι η ουσία ολου του θέματος… Είμαστε διαφορετικοί, πρεπει να ζούμε μ αυτο, χωρις τύψεις κι ενοχές...
Ηρακλή μου, ακριβώς αυτο που είπες, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Καμία διάκριση και για κανένα λόγο, στην διαφορετικότητα βρίσκεται η ομορφιά!
η μαμα φύση θελει ενα παιδι να προέρχεται απο ενα θυληκό και ένα αρσενικο.....θα μπορουσε να μας κανει ερμαφρόδιτους...δεν το έκανε... -
Αγαπητε Herakles83,
δεν ξέρω αν είμαι μέσα στο μυαλό σου (βλέπεις δεν έχω τέτοιες υπερδυνάμεις ;D αχ τι κρίμα χεχεχεχε) απλώς βλέπω μία ταύτιση απόψεων ginger bear man!!! Ηθική χμμμ μεγάλο θέμα άνοιξες τώρα!! Δεν θα το αναλύσω τώρα γαιτί αυτό θέλει καφέ και κουβέντα και πολύ κοτσομπολιό που έλεγε και μια καθηγητριά μου στο πανεπιστήμιο χεχεχε!!!DionysusT στο μυαλό μου είσαι! Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Σκάω πλέον σε αυτή την κοινωνία όπου επικρατεί αυτή η λεγόμενη ηθική! Τι είναι αυτό το πράγμα που λένε ηθική και ήθος; Έλεος με αυτή την ηθική που μας καλλιεργούν.
Θέλω να είμαι ανήθικος! Θέλω να είμαι διαφορετικός γιατί εγώ γουστάρω και δεν ενοχλώ κανένα! Θέλω να μπορώ να πάρω αποφάσεις για το τι είναι σωστό για εμένα μόνος μου και κανένας άλλος δεσπότης ή πολιτικός να μου το προστάζει! Η ζωή είναι δικιά μου, και την διαμορφώνω εγώ όπως νομίζω ότι είναι σωστότερη για εμένα.Τα κριτίρια περί υιοθεσίας, όταν ένα ζευγάρι το επιθυμεί ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΙΔΙΑ. Ίδια αντιμετώπιση για ΟΛΟΥΣ!
Δεν μιλάμε για γκέϊ δικαιώματα πλέον, αλλά για ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Καμία διάκριση και για κανένα λόγο, στην διαφορετικότητα βρίσκεται η ομορφιά!
-
Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να ξαναδούμε τι είναι ο γάμος και ποιο γάμο ζητάμε ως ομοφυλόφιλοι, όσοι τον ζητάμε. Θεωρώ πως γάμος σημαίνει ότι έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο κι ορκίζεσαι να τον αγαπάς κτλπ για πάντα. Κι αυτό το κάνεις μπροστά σε όποιον θες να σε δει να το κάνεις και πλέον έχεις γίνει ένα μαζί του σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τυπικά και νομικά θέματα. Δε μιλάω ούτε για θρησκεία ούτε για οικογένεια. Ένα παιδί θα έπρεπε να μπορούσε να υιοθετεί οποιοσδήποτε άνθρωπος ήθελε και είχε τη δυνατότητα να του παρέχει στέγη, φαγητό και αγάπη, σαφώς ύστερα από τις σωστές εξετάσεις, άσχετα αν είναι παντρεμένος ή όχι. Τα ορφανοτροφεία και άλλα μέρη είναι γεμάτα με παιδιά που θα ήταν προτιμότερο να ζουν σε μια μονογονεϊκή οικογένεια ή με δυο ομοφυλόφιλους, παρά να γίνεται ό,τι γίνεται τώρα. Το σύμφωνο συμβίωσης ούτε ξέρω τι ακριβώς σημαίνει ούτε και θέλω να μάθω. Γάμος σημαίνει ένωση, σύζευξη και όποιος θέλει να το κάνει θα πρέπει να μπορεί να το κάνει.
-
Συμφωνώ!
-
Επίσης υπάρχουν πάρα πάρα πολλά σπίτια στρέϊτ γονέων που είναι τελείως λάθος το περιβάλλον για παιδιά. Θέλεις να αναφέρω μερικά; Γονείς που τσακώνονται, πατέρα μέθυσος, βίαιοι γονείς, ζευγάρι που μένει μαζί μόνο και μόνο γιατί έχει παιδιά και μία μεγάλη λίστα ακόμα από προβληματικά στρέϊτ ζευγάρια ακατάλληλα για να έχουν παιδιά και όμως ΕΧΟΥΝ! Όσο προβληματικά μπορεί να είναι τα γκέϊ ζευγάρια τόσο ίσως και περισσότερο μπορεί να είναι τα στρέϊτ ζευγάρια. Κακώς στοχοποιείς τα γκέϊ ζευγάρια έτσι που θέλουν να υιοθετήσουν. Γενικά βρίσκω άδικο οτιδήποτε μας ξενίζει και μπορεί να μην καταλαβαίνουμε να το φοβόμαστε και να το απορρίπτουμε! Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα στην υιοθεσία, είτε γκέϊ είτε στρέϊτ, αφού σίγουρα πληρεί κάποια κριτήρια. Σίγουρα μέσα στα κριτήρια αυτά ΔΕΝ πρέπει να είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του γονέα!
Ο μεγαλύτερος μύθος σε αυτό το θέμα ειναι ότι κιόλας τα τοξικά αυτά στρειτ ζευγάρια με παιδια που θα επωμιστούν τα δικά τους ψυχολογικά θέματα είναι και καλά η μειοψηφία.
Στατιστικά δεν έχω, μονο προσωπικές εμπειρίες άμεσες και έμμεσες, αλλά αυτή η απενοχοποιητική αντιμετώπιση μιας καταστασης αν αφορά στρειτ ατομα (συνηθως η απενοχοποιηση ρητά ή υπόρρητα προβάλλει σαν γεγονός οτι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις) θεωρώ πρέπει να σταματήσει.
Όλοι είμαστε άνθρωποι με τα καλά μας αλλά και τα κακά μας, όλοι είμαστε επιρρεπείς σε λάθος αποφάσεις και κουβαλάμε ψυχολογικά. Δεν γίνεται ένα σπιτικο κατάλληλο ως δια μαγείας επειδή υπάρχει μάνα και πατέρας (μύθος που ακόμα να εμπεριστατωθεί από αυτούς που το αναφέρουν), ούτε γίνεται ακατάλληλο επειδή οι δύο γονείς είναι του ίδιου φύλου.
-
xxxxxxxxxxxx