Τι είναι το Reputation;
-
Το Reputation είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει κάθε χρήστης του φόρουμ.
Δείχνει το βαθμό συμβολής του στο φόρουμ αλλά και την αποδοχή των posts που κάνει από τους υπόλοιπους χρήστες.Όταν ένας χρήστης επισκεφτεί το φόρουμ για πρώτη φορά, το σύστημα τού δημιουργεί αυτόματα ένα προφίλ στο φόρουμ.
Αυτό το προφίλ έχει μόνο το username του χρήστη, την κλάση του στο φόρουμ (που στην αρχή είναι Lurker) και ένα Reputation.
Μπορείτε αργότερα να διαμορφώσετε το προφίλ σας όπως θέλετε και να προσθέσετε πράγματα (π.χ. avatar, χώρα, signature, τρόπους επικοινωνίας κλπ.)
Το αρχικό Reputation που έχει ένας χρήστης εξαρτάται από την κλάση που έχει στο site:-
αν είναι User, τότε ξεκινάει με 0 points στο Reputation
-
αν είναι Power User (ή μεγαλύτερο), τότε ξεκινάει με 100 points στο Reputation
Πώς αυξάνεται το Reputation;
Το Reputation που έχετε μεγαλώνει με τον αριθμό των posts που κάνετε. Για κάθε καινούργιο post που κάνετε, παίρνετε 1 επιπλέον point, ενώ για κάθε καινούργιο topic που ανοίγετε, παίρνετε 2 points.Πώς μετριέται το Reputation;
Το Reputation μετριέται με 3 τρόπους:-
με βαθμούς/πόντους (points)
-
με ισχύ/δύναμη (power) - κάθε ισχύς αντιστοιχεί με 50 points
-
με μπάρες/ράβδους (bars) - κάθε μπάρα αντιστοιχεί με 3 powers ή 150 points
Πού βρίσκω το Reputation που έχω;
Το προφίλ σας στο φόρουμ δείχνει πόσους Reputation points έχετε.
Σε κάθε post που κάνετε, κάτω από το avatar, αναφέρεται το Reputation Power και το Reputation σε bars.
Αν βάλετε τον κένσορα στα reputation bars, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που δείχνει το βαθμό επιρροής που έχει η συμβολή σας στο φόρουμ. Μην απογοητευτείτε, αν αυτό το μήνυμα δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Χρειάζεται αρκετά υψηλό Reputation, για να εμφανιστεί κάποιο κολακευτικό μήνυμα.Μπορώ να δώσω ή να λάβω Reputation;
Φυσικά. Και μάλιστα σας προτρέπω να δίνετε reputation στα posts που θεωρείτε ιδιαίτερα ή σας αρέσουν.
Σε κάθε post, στο αριστερό μέρος, κάτω από τα στατιστικά του χρήστη που έκανε το post, θα βρείτε μια γαλάζια καρδιά:
Αν πατήσετε την καρδιά, θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο:
Αφήστε επιλεγμένο το I agree και πληκτρολογήστε στο πεδίο Comment ένα σύντομο μύνημα (π.χ. Μπράβο, Ευχαριστώ, Ωραία απάντηση, Ωραίο θέμα, Χα χα χα! κλπ.). Κατόπιν πατήστε Submit.
Ανάλογα με το δικό σας Reputation Power, θα προστεθούν και οι αντίστοιχοι reputation points στον χρήστη που έκανε αυτό το post. Συνήθως προστίθεται 1 Reputation point, αλλά χρήστες με πολύ υψηλό reputation προσφέρουν 2 points (ή ακόμα και 3-5 points). Δεν μπορεί κανείς να επιλέξει τον αριθμό των points που δίνει - γίνεται αυτόματα από το σύστημα με βάση το δικό σας Reputation.
Αυτοί οι πόντοι που δίνετε, δεν αφαιρούνται από το δικό σας Reputation και δε σας στοιχίζουν τίποτα.
Δώστε Reputation άφοβα!Πού μπορώ να βρω το Reputation που έχω δώσει ή έχω λάβει;
Αν πάτε στο προφίλ σας στο φόρουμ, θα βρείτε στα αριστερά αρκετές επιλογές. Μία απ' αυτές τις επιλογές είναι το View Reputation. Αν το πατήσετε, θα δείτε το reputation που έχετε δώσει και που έχετε λάβει, πότε έγινε η κάθε ενέργεια, σε ποιους δώσατε και από ποιους λάβατε, καθώς και τα σύντομα μηνύματα που γράψατε ή που σας έγραψαν.Μπορώ να δώσω ή να λάβω αρνητικό Reputation;
Ναι. Αν αντί να πατήσετε I agree, επιλέξετε Ι disagree, τότε αφαιρούνται reputation points από το χρήστη που έκανε το post. Μπορεί μάλιστα κάποιος χρήστης να καταλήξει να έχει αρνητικό αριθμό reputation points και κόκκινες μπάρες (αντί για πράσινες), αν δεχτεί από πολλούς αρνητικό Reputation.
ΜΗΝ επιλέξετε το I disagree και δώσετε αρνητικό reputation, σε κάποιον που εκφράζει διαφορετική άποψη ή με τον οποίο διαφωνείτε.
Η επιλογή αυτή δίνεται για πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρηστών που συμπεριφέρονται με εντελώς ανάρμοστο τρόπο απέναντι στους άλλους χρήστες, βρίζωντας και χρησιμοποιώντας εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς. Αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε.
Αν διαφωνείτε με κάποιον, κάντε ένα post και εκφράστε τη διαφωνία σας.
Προσοχή, λοιπόν, όταν δίνετε Reputation, μην πατήσετε κατά λάθος το I disagree.Προσπάθησα να δώσω Reputation και απέτυχα. Γιατί;
Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί.-
Δεν μπορείτε να δώσετε Reputation αν έχετε 0 reputation points ή λιγότερα από 5 posts.
-
Δεν μπορείτε να δώσετε Reputation αν δεν περάσει 1 ώρα από την τελευταία φορά που δώσατε. Το σύστημα επιτρέπει μία φορά ανά μία ώρα.
-
Δεν μπορείτε να δώστε Reputation στους 2 τελευταίους χρήστες που δώσατε. Για να μπορέσετε να τους ξαναδώσετε, θα πρέπει να δώσετε πρώτα σε άλλους, ώστε αυτοί να μην είναι μέσα στους 2 πιο πρόσφατους.
Spread the love!!!
:love: -
-
Εγώ έχω μικρό reputation power :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
-
Μην ανησυχείς, αν το τρίψεις θα μεγαλώσει! ;D
-
Μα εκεί είναι το πρόβλημα ότι δεν μεγαλώνει με το τρίψιμο, αλλιώς θα το είχα φτάσει εγώ στο 230, 240 :blind:
-
τστστστστσ τι στόμα….μέσα στο φόρουμ
σταματήστε με τα τριψήματα κολάζομαι......
-
Χρηστο, ο Νταξ μου ειπε ενα μυστικο για να σου μεγαλωσει (το reputation εννοω…)
Μεγαλωνει με το τριψιμο αλλα πρεπει να βαλεις καποιον αλλον να στο τριψει!!!
Αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Νταξ τριβει το δικο σας πιο συχνα απο οτι τριβει το δικο μου!
Θα του κανω παραπονα!!Μανταρα το 'χουμε κανει το θεμα! ;D
-
Τι να πω; Ό,τι και να πω είναι λίγο!
:xpl: -
Χρηστο, ο Νταξ μου ειπε ενα μυστικο για να σου μεγαλωσει (το reputation εννοω…)
Μεγαλωνει με το τριψιμο αλλα πρεπει να βαλεις καποιον αλλον να στο τριψει!!!
Αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Νταξ τριβει το δικο σας πιο συχνα απο οτι τριβει το δικο μου!
Θα του κανω παραπονα!!Μανταρα το 'χουμε κανει το θεμα! ;D
Κι εγώ τρίβω πολλών αρκετά συχνά!
Θέλω κι εγώωω!!!
-
πως το τρι….ιιιι πως το τριι....ι πως το τρίβουν το reputation......... Πως το τρίβουν το reputation πίνοντας """"γαλά :dick: :cum: :jiz: :bukkake:"""" carnation :haha:
-
πως το τρι….ιιιι πως το τριι....ι πως το τρίβουν το reputation......... Πως το τρίβουν το reputation πίνοντας """"γαλά :dick: :cum: :jiz: :bukkake:"""" carnation :haha:
Μόλις στο έτριψα!!
-
Μόλις στο έτριψα!!
good boy
-
-
-
Να τα τρίβουμε συχνά όλοι μαζί για να μεγαλώσουν….. Τα reputation πάντα.. :blind:
-
Να τα τρίβουμε συχνά όλοι μαζί για να μεγαλώσουν….. Τα reputation πάντα.. :blind:
Στο έχω ξανατρίψει και εσένα παλιότερα αλλά μόλις στο ξανάτριψα καλά…
-
Να το τρίβεις συχνά και θα μεγαλώσει πολύ, γίνετε πολύ μεγάλο greekbtm θα δεις… :blind:
Υ.γ. Σε ευχαριστώ φίλε μου και εγώ το ίδιο κάνω με εσάς όλους.
-
πολύ τρίψιμο λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε