Θα κάνατε σχέση με ένα οροθετικό;
-
Αφού ανοίγουμε και κοινωνικά θέματα μέσα στο Forum να κάτι το οποίο νομίζω θα ήταν όμορφο να συζητήσουμε!!!
Αποτελεί για πολλούς ένα θέμα ταμπού ή ένα θέμα αποστροφής με πολλά ζητήματα κοινωνικά και όχι μόνο. Ο ιός HIV υπάρχει ανάμεσα μας και είναι μία πραγματικότητα. Μπορεί να άλλαξαν τα πράγματα από την ημέρα που αυτός ο ιός μπήκε στη ζωή όλων των ανθρώπων αλλά ακόμα τα προβλήματα που το συνοδεύουν και εννοώ πέραν των ιατρικών - υγείας υπάρχουν.
Να τα μεγάλα ερώτηματα:- Θα κάνατε one night stand με έναν οροθετικό (εάν σας το είχε πει);
- Ποια θα ήταν η πιθανή αντίδραση σας εφόσον κάνατε σεξ μαζί του και σας το κοινοποιούσε μετά;
- Εάν μέσω διαδικτύου νιώθατε πως ο άντρας που μιλάτε έχει μιλήσει στην καρδιά σας ή στο μυαλό και όχι σε ένα άλλο όργανο ή και σε όλα μάζι, και δεν σας έλεγε ότι είναι οροθετικός τι θα κάνετε; Θα του δίνατε ευκαιρία να τον γνωρίσετε και να σας γνωρίσει ή θα το σταματούσατε εκεί και πιθανά να χανόταν μία ευκαιρία προς την ευτυχία;
- Αλήθεια τι άποψη έχετε για τα οροθετικά άτομα;
Αυτά είναι τα πρώτα μου ερωτήματα
-
Πολύ ωραίο θέμα, Διόνυσε, και σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία!
:clap2:Στο παρελθόν είχα δύο φίλους οροθετικούς, οι οποίοι δε ζουν πια. Ο ένας ανέπτυξε AIDS και πέθανε και ο άλλος έδωσε τέρμα στη ζωή του. Τώρα έχω έναν φίλο που ζει και είναι οροθετικός. Το φορτίο αντισωμάτων είναι χαμηλό και δε χρειάζεται προς το παρόν φαρμακευτική αγωγή. Έχω ζήσει λοιπόν από πολύ κοντά τη ζωή ενός οροθετικού.
Με τους φίλους μου δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι ήταν οροθετικοί. Αλλά δε βρέθηκα ποτέ σε περίπτωση που να μου αρέσει κάποιος και να μου πει ότι ήταν οροθετικός. Οπότε η απάντησή μου θα βασιστεί σε υποθετικό σενάριο και όχι σε κάποια εμπειρία μου.
Αν, λοιπόν, βρισκόμουν σε μία τέτοια θέση, δεν ξέρω τι θα έκανα. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Φαντάζομαι ότι η στάση μου θα εξαρτιόταν από το πόσο πολύ καλά γνωριζόμαστε και πόσο πολύ μου αρέσει ο συγκεκριμένος τύπος. Αν γνωριζόμασταν καλά και ένιωθα ερωτευμένος, θα διερευνούσα την πιθανότητα μιας σχέσης.
Αν, όμως, οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις δεν ίσχυαν, τότε πιστεύω ότι θα σταματούσα εκεί το πράγμα και δε θα το άφηνα να εξελιχθεί. Έχω δει το κόστος που έχει η ζωή ενός οροθετικού και του συντρόφου του. Το βάρος αυτό το επωμίζεσαι όταν είναι ήδη κάποιος δικός σου άνθρωπος ή όταν νιώθεις πραγματικά ερωτευμένος, αλλιώς το φορτίο είναι πολύ μεγάλο για να το σηκώσεις συνειδητά ξέρωντας τι σε περιμένει.
Αν δεν ξέρεις και απλώς φαντάζεσαι, πιθανώς να πεις "ΟΚ, δεν τρέχει και τίποτε. Θα κάνουμε σεξ με προφυλάξεις και δεν υπάρχει θέμα". Δεν είναι τόσο απλό, όμως, το ζήτημα, γιατί και οι προφυλάξεις δεν είναι πάντα πλήρεις αλλά γιατί υπάρχει η ψυχολογική διάσταση του οροθετικού. Επίσης, ένας οροθετικός δε σημαίνει ότι θα μείνει οροθετικός, μπορεί κάποια στιγμή να αναπτύξει AIDS και τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Συν το ότι προστίθεται το ενδεχόμενο να τον χάσεις από τη ζωή. -
@Dax:
Πολύ ωραίο θέμα, Διόνυσε, και σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία!
:clap2:Στο παρελθόν είχα δύο φίλους οροθετικούς, οι οποίοι δε ζουν πια. Ο ένας ανέπτυξε AIDS και πέθανε και ο άλλος έδωσε τέρμα στη ζωή του. Τώρα έχω έναν φίλο που ζει και είναι οροθετικός. Το φορτίο αντισωμάτων είναι χαμηλό και δε χρειάζεται προς το παρόν φαρμακευτική αγωγή. Έχω ζήσει λοιπόν από πολύ κοντά τη ζωή ενός οροθετικού.
Με τους φίλους μου δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι ήταν οροθετικοί. Αλλά δε βρέθηκα ποτέ σε περίπτωση που να μου αρέσει κάποιος και να μου πει ότι ήταν οροθετικός. Οπότε η απάντησή μου θα βασιστεί σε υποθετικό σενάριο και όχι σε κάποια εμπειρία μου.
Αν, λοιπόν, βρισκόμουν σε μία τέτοια θέση, δεν ξέρω τι θα έκανα. Θέλω να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Φαντάζομαι ότι η στάση μου θα εξαρτιόταν από το πόσο πολύ καλά γνωριζόμαστε και πόσο πολύ μου αρέσει ο συγκεκριμένος τύπος. Αν γνωριζόμασταν καλά και ένιωθα ερωτευμένος, θα διερευνούσα την πιθανότητα μιας σχέσης.
Αν, όμως, οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις δεν ίσχυαν, τότε πιστεύω ότι θα σταματούσα εκεί το πράγμα και δε θα το άφηνα να εξελιχθεί. Έχω δει το κόστος που έχει η ζωή ενός οροθετικού και του συντρόφου του. Το βάρος αυτό το επωμίζεσαι όταν είναι ήδη κάποιος δικός σου άνθρωπος ή όταν νιώθεις πραγματικά ερωτευμένος, αλλιώς το φορτίο είναι πολύ μεγάλο για να το σηκώσεις συνειδητά ξέρωντας τι σε περιμένει.
Αν δεν ξέρεις και απλώς φαντάζεσαι, πιθανώς να πεις "ΟΚ, δεν τρέχει και τίποτε. Θα κάνουμε σεξ με προφυλάξεις και δεν υπάρχει θέμα". Δεν είναι τόσο απλό, όμως, το ζήτημα, γιατί και οι προφυλάξεις δεν είναι πάντα πλήρεις αλλά γιατί υπάρχει η ψυχολογική διάσταση του οροθετικού. Επίσης, ένας οροθετικός δε σημαίνει ότι θα μείνει οροθετικός, μπορεί κάποια στιγμή να αναπτύξει AIDS και τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Συν το ότι προστίθεται το ενδεχόμενο να τον χάσεις από τη ζωή.Ωραία και ειλικρινής η απάντησή σου Dax ειλικρινά χαίρομαι που μέσα στο φόρουμ έχουμε ανθρώπους με clear thoughts
-
Εξαιρετικό θέμα Διόνυσε! Μπράβο!! Κι εγω σκεφτόμουν να ανοιξω ένα παρόμοιο,αλλά πολύ καλά έκανες, με πρόλαβες!
Θα προσπαθήσω να είμαι πραγματικά όσο πιο ελικρινής γίνεται.
Στο πρόσφατο παρελθόν μου έχω ακούσει από γνωστούς 2-3 ότι όλοι είχαν κολήσει τον HIV.Τότε ήμουν απόλυτα κάθετος και θύμωνα πραγματικά..
Πώς γίνεται στις μέρες μας ο κόσμος να εξακολουθήσει να κολάει αυτόν τον γαμω-ιό?γιατί δεν παίρνουν προφυλάξεις?Και κάπου έλεγα(και ντρέπομαι απίστευτα για αυτό τώρα) ας πρόσεχαν..
Δυστυχώς όμως τον τελευταίο χρόνο κόλησε και ένας πολύ κοντινος μου άνθρωπος.Κόλησε και ανέπτυξε και Aids..Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά δείχνει να το παλεύει και να πηγαίνει πολύ καλύτερα.Άρα μπορώ να πω ότι ξέρω πώς περίπου είναι το να συνυπάρχεις με έναν οροθετικό.Διάβασα πολύ για το θέμα και πραγματικά νομίζω οτι πια έχω γίνει εξπέρ στο πώς μπορείς να κολήσεις αλλά βασικά στο πώς μπορείς να ΜΗΝ κολήσεις.
Παρ'ολα αυτά και πραγματικά είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται, νομίζω ότι δεν θα προχωρούσα ερωτικά με έναν οροθετικό.Εις γνώση μου πάντα έτσι?Γιατί είναι τόσο μεγάλο (πιστέψτε με) το ποσοστό των ελλήνων οροθετικών που θεωρώ δεδομένο ότι καποια στιγμη έχω συνευρεθεί μαζί του χωρίς να το ξέρω..
Αν τον ερωτευόμουν τρελά θα ηταν πολύ δύσκολο και για τους δυο μας.Θα φοβόμουν να τον φιλήσω,θα φοβόμουν να κάνω ερωτα μαζί του ακόμα και με το πιο ανθεκτικό προφυλακτικό..Ξέρω οτι ίσως είναι βλακεία μου, αλλά διαβάζοντας και ζώντας πια κι εγώ ο ίδιος με άτομο που βλέπω πόσο υποφέρει και πώς γίνεται απο την αρρώστεια,φοβάμαι πολύ και δεν θα ήθελα να ρισκάρω να βρεθώ σε αυτήν την θέση για κανένα λόγο..
Τώρα αν κάναμε σεξ και μου το έλεγε μετά θα τσακωνόμουνα πολύ.Θα τον στεναχωρούσα και ίσως να μην ήταν σωστό αλλά θα θύμωνα πολύ.Όπως είμαι εγώ ειλικρινής απαιτώ το ίδιο και απτους άλλους!Καταλαβαίνω το φόβο του να μου το πει,για πιθανή μου απόρριψη αλλά σε κάτι τόσο σοβαρό πρέπει να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής.Οποιος δεν είναι ειλικρινής μαζί μου,απλά με χάνει από την ζωη του γενικότερα.Μπορεί ερωτικά να μην δεχόμουν αλλά θα με έχανε και από φίλο του…
Ποτέ δεν λέω ποτέ έτσι... Ίσως να τύχει ένας τόσο μεγάλος έρωτας που να μου φέρει τα πάνω κάτω στα πιστεύω μου.
Ποτέ δεν είμαι απόλυτος... -
Εξαιρετικό θέμα Διόνυσε! Μπράβο!! Κι εγω σκεφτόμουν να ανοιξω ένα παρόμοιο,αλλά πολύ καλά έκανες, με πρόλαβες!
Θα προσπαθήσω να είμαι πραγματικά όσο πιο ελικρινής γίνεται.
Στο πρόσφατο παρελθόν μου έχω ακούσει από γνωστούς 2-3 ότι όλοι είχαν κολήσει τον HIV.Τότε ήμουν απόλυτα κάθετος και θύμωνα πραγματικά..
Πώς γίνεται στις μέρες μας ο κόσμος να εξακολουθήσει να κολάει αυτόν τον γαμω-ιό?γιατί δεν παίρνουν προφυλάξεις?Και κάπου έλεγα(και ντρέπομαι απίστευτα για αυτό τώρα) ας πρόσεχαν..
Δυστυχώς όμως τον τελευταίο χρόνο κόλησε και ένας πολύ κοντινος μου άνθρωπος.Κόλησε και ανέπτυξε και Aids..Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά δείχνει να το παλεύει και να πηγαίνει πολύ καλύτερα.Άρα μπορώ να πω ότι ξέρω πώς περίπου είναι το να συνυπάρχεις με έναν οροθετικό.Διάβασα πολύ για το θέμα και πραγματικά νομίζω οτι πια έχω γίνει εξπέρ στο πώς μπορείς να κολήσεις αλλά βασικά στο πώς μπορείς να ΜΗΝ κολήσεις.
Παρ'ολα αυτά και πραγματικά είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται, νομίζω ότι δεν θα προχωρούσα ερωτικά με έναν οροθετικό.Εις γνώση μου πάντα έτσι?Γιατί είναι τόσο μεγάλο (πιστέψτε με) το ποσοστό των ελλήνων οροθετικών που θεωρώ δεδομένο ότι καποια στιγμη έχω συνευρεθεί μαζί του χωρίς να το ξέρω..
Αν τον ερωτευόμουν τρελά θα ηταν πολύ δύσκολο και για τους δυο μας.Θα φοβόμουν να τον φιλήσω,θα φοβόμουν να κάνω ερωτα μαζί του ακόμα και με το πιο ανθεκτικό προφυλακτικό..Ξέρω οτι ίσως είναι βλακεία μου, αλλά διαβάζοντας και ζώντας πια κι εγώ ο ίδιος με άτομο που βλέπω πόσο υποφέρει και πώς γίνεται απο την αρρώστεια,φοβάμαι πολύ και δεν θα ήθελα να ρισκάρω να βρεθώ σε αυτήν την θέση για κανένα λόγο..
Τώρα αν κάναμε σεξ και μου το έλεγε μετά θα τσακωνόμουνα πολύ.Θα τον στεναχωρούσα και ίσως να μην ήταν σωστό αλλά θα θύμωνα πολύ.Όπως είμαι εγώ ειλικρινής απαιτώ το ίδιο και απτους άλλους!Καταλαβαίνω το φόβο του να μου το πει,για πιθανή μου απόρριψη αλλά σε κάτι τόσο σοβαρό πρέπει να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής.Οποιος δεν είναι ειλικρινής μαζί μου,απλά με χάνει από την ζωη του γενικότερα.Μπορεί ερωτικά να μην δεχόμουν αλλά θα με έχανε και από φίλο του…
Ποτέ δεν λέω ποτέ έτσι... Ίσως να τύχει ένας τόσο μεγάλος έρωτας που να μου φέρει τα πάνω κάτω στα πιστεύω μου.
Ποτέ δεν είμαι απόλυτος...Άλλη μια ειλικρινής τοποθέτηση! Θα ήθελες να μας πεις παραπάνω πράγματα για το πως και πως δεν κολάει αφού διάβασες και ενημερώθηκες;;; Θα ήταν πιστεύω ερώτημα απο όλους!
-
Άλλη μια ειλικρινής τοποθέτηση! Θα ήθελες να μας πεις παραπάνω πράγματα για το πως και πως δεν κολάει αφού διάβασες και ενημερώθηκες;;; Θα ήταν πιστεύω ερώτημα απο όλους!
Oι τρόποι που κολάει είναι ΔΥΟ: Mε ΑΙΜΑ και ΣΠΕΡΜΑ!
Έτσι ακριβώς μου τα εξηγήσε κι εμένα ο γιατρός.ΔΕΝ κολάει με οτιδήποτε άλλο!
Δεν κολάει με αγκαλιές,φιλιά,χάδια,τριψίματα,σάλιο,είδη υγιεινής,σκεύη,ποτήρια,πιρούνια,σεντόνια κτλ κτλ.
Απλά δεν πρέπει ποτέ να έρθει το αίμα μας σε επαφή με αίμα ή σπέρμα οροθετικού.Προσοχή στις εκδορές,πληγές κτλ κτλ.
Δεν χρησιμοποιούμε ίδια οδοντόβουρτσα γιατί μπορεί να πληγιάσει τα ούλα μας..Δεν χρησιμοποιύμε ίδιες βελόνες… κτλ.
Αισθάνομαι λίγο χαζός και άβολα να σας κάνω μαθημα..είμαι σίγουρος ότι όλοι ξέρετε... -
Άλλη μια ειλικρινής τοποθέτηση! Θα ήθελες να μας πεις παραπάνω πράγματα για το πως και πως δεν κολάει αφού διάβασες και ενημερώθηκες;;; Θα ήταν πιστεύω ερώτημα απο όλους!
Oι τρόποι που κολάει είναι ΔΥΟ: Mε ΑΙΜΑ και ΣΠΕΡΜΑ!
Έτσι ακριβώς μου τα εξηγήσε κι εμένα ο γιατρός.ΔΕΝ κολάει με οτιδήποτε άλλο!
Δεν κολάει με αγκαλιές,φιλιά,χάδια,τριψίματα,σάλιο,είδη υγιεινής,σκεύη,ποτήρια,πιρούνια,σεντόνια κτλ κτλ.
Απλά δεν πρέπει ποτέ να έρθει το αίμα μας σε επαφή με αίμα ή σπέρμα οροθετικού.Προσοχή στις εκδορές,πληγές κτλ κτλ.
Δεν χρησιμοποιούμε ίδια οδοντόβουρτσα γιατί μπορεί να πληγιάσει τα ούλα μας..Δεν χρησιμοποιύμε ίδιες βελόνες… κτλ.Αισθάνομαι λίγο χαζός και άβολα να σας κάνω μαθημα..είμαι σίγουρος ότι όλοι ξέρετε...
Ωραία όλα αυτά γνωρίζεις τι γίνεται με την περίπτωση που ένας οροθετικός είναι μη ανιχνεύσιμος στον ιό τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση (δηλαδή είναι σε αγωγή και δεν δείχνουν οι εξετάσεις να έχει ιικό φορτίο)
-
Νομίζω ότι όταν είναι σε αγωγή είναι επίσης πιο δύσκολο να κολήσεις…
-
Νομίζω ότι όταν είναι σε αγωγή είναι επίσης πιο δύσκολο να κολήσεις…
Σωστά το λες!!! Υπάρχει ήδη έγκριση από τον FDA της προληπτικής αγωγής που κάνουν ή θέλουν να κάνουν ελεύθερα σεξ με τον σύντροφο τους και είναι οροθετικά (το χάπι λέγεται truvada με την εμπορική του ονομασία ),
TRUVADA (emtricitabine/tenofovir disoproxil fumarate) is used in HIV-negative adults along with safer sex practices to reduce the risk of getting HIV-1 in men who have sex with men who are at high risk of getting infected with HIV-1 through sex, and heterosexual couples where one partner has HIV-1 and the other does not. This use of TRUVADA is called Pre-exposure Prophylaxis or PrEP. (Πηγή από τον site της εταιρίας που το παρασκευάζει)
Mην ξεχνάτε υπάρχει και η Προφυλακτική αντιρετροϊκή αγωγή (δηλαδή εάν εκτεθεί κάποιος στον ιό πχ. σπάσει προφυλακτικό) για να μειωθεί η πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου.
-
Καλησπερα και συγχαρητηρια Διονυσε για το πολυ καλο τοπικ, μιας λοιπον και αυτο ειναι στο αντικειμενο μου (στον χωρο της υγειας δουλευω) ας πω κατι που ολοι μαλλον ξερουμε :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
Ο πρωτος τροπος μεταδοσεις του ιου HIV με ποσοστο περιπου κατα 90% ειναι η μεταγγιση αιματος. δευτερος ειναι η "καθετη" μεταδοση οπως λεγετε οπου μητερα φορεας του HIV μεταδιδει τον ιο στο εμβρυο κατα την ωρα του τοκετου, επειτα εχουμε την μεταδοση του ιου με την χρηση μολυσμενων βελονων. Στο σημειο αυτο να σας αναφερω πως τα ποσοστα πεφτουν μιας και ο ιος του HIV μπορει να παραμενει ενεργος στο περιββαλον για 6 δευτερολεπτα, αυτη δηλαδη ειναι η ζωη του στο περιβαλλον.
Και ερχομαστε τωρα στον σεξουαλικο τροπο μεταδοσης, εδω παιζουν παρα πολλα ρολο, απο το παθητικο ή ενεργητικο σεξ (ανδρες και γυναικες) οπως επισης παιζει ρολο ακομα και αν καποιος εχει cut η uncut πεος . Κατα την διυσδυση τοσο στον παθητικο οσο και στον ενεργητικο προκαλουνται μικρες αμιχες που δεν γινονται αντιληπτες με γυμνο οφθαλμο και καπως ετσι γινεται και η μεταδοση.
Τα ποσοστα σαν αριθμοι ειναι πολυ μικρα αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια γιατι οπως ειπα παραπανω στην μεταδοση κατα το σεξ παιζουν παρα πολλα σημασια, οπως ακομα και το ιιο φορτιο του φορεα.Πολυ μικροτερος ο κινδυνος μεταδοσης με τον στοματικο ερωτα. (αποφευγουμε βουρτσισμα δοντιων οταν θελουμε να κανουμε πεοθηλασμο, τουλαχιτον 2 ωρες πριν)
Εγω βεβαια δεν θα επικεντρωθω ομως μονο στο HIV, δεν μου κανει μεγαλη διαφορα με ολα τα υπολοιπα σεξουαλικως μεταδοδιμενα νοσηματα, η γνωμη μου ειναι απλα οτι ειναι μαι ασθενεια taboo μιας και εχει επικρατησει οτι συνηθως οποιος ειναι φορεας του HIV ειναι και ομοφυλοφιλος. Στο νοσοκομειο πιο ευκολα καποιος θα σου πει ειμαι φορεας της Ηπατιτιδας B παρα να σου πει ειμαι φορεας του HIV.
Η ουσια ειναι οτι πρεπει να προσεχουμε. Ακομα και ενα σεξουαλικο νοσημα που ακουγεται πολυ απλο οπως ειναι τα κονδυλωματα μπορει να σε κουρασει αρκετα σε μακροχρονιες θεραπειες.
Για το μονο πραγμα που λυπαμαι δυστηχως ειναι οτι δεν υπαρχει ενημερωση, ολα αυτα θα επρεπε κατα την γνωμη μου να ειναι τουλαχιστον στην Α λυκειου υποχρεωτικο μαθημα.Απο τα πρωτα μαθηματα στην σχολη ειναι οτι τον οποιοδηποτε τον αντιμετωπιζουμε σαν φορεα καποιου μεταδιδομενου νοσηματος ακομα και αν προκειται για τον ιδιο μας τον πατερα η μητερα.
Για να ερθω στο ερωτημα του Διονυσου θα σας πω πως δεν εχω κανει σχεση με οροθετικο αλλα δεν θα ειχα προβλημα να κανω, απο την στιγμη που θα ξερω πως να προφυλακτω, οπως λοιπον θα εκανα σχεση και με καποιον που θα ειχε ηπατιτιδα Β ή C. Παντως εχω να πω πως πολλοι απο εμας εχουμε παει με καποιον που μπορει να ειχε καποιο μεταδοτικο νοσημα. Εχω γνωστους οροθετικους οι οποιοι εχουν σχεση με μη οροθετικο, οπως επισης εχω γνωστο και με αλλο σεξουαλικως μεταδιδημενο νοσημα.
Τα 3 κυρια σεξουαλικως νοσηματα ειναι λοιπον ο ιος HIV η ηπατιτιδα Β και C
Λοιπον τον κινδυνο για ενα απο αυτα μπορουμε να τον ελαχιστοποιησουμε κατα πολυ ακομα και σε μηδενικες βασεις, προκειται για την Ηπατιτιδα Β διοτι υπαρχει εμβολιο. Οποιοσδηποτε μπορει να κανει μια εξεταση να δει τα αντισωματα του και αν τα αντισωματα ειναι χαμηλα να κανει το εμβολιο, αυτο το εμβολιο ειναι το λεγομενο τριπλο της ηπατιτιας που μας ελεγαν μικρους, πολλοι ομως νομιζουν οτι επειδη το εκαναν μικροι τελειωσαν, οχι ειναι λαθος, η δραδη του εμβολιου ειναι περιπου 5 χρονια, ετσι λοιπον μετα την πενταετια καλο ειναι να γινεται ελεγχος των αντισωματων και αν διαπυστωθουν χαμηλα επιπεδα να γινεται αναμνηστικη δοση (οπως λεγεται). Συνταγογραφειται το εμβολιο απο εναν απλο παθολογο και το καλυπτουν ολα τα ασφαλιστικα ταμεια.Κλεινωντας και πολυ χονδρικα να σας αναφερω τα ποσοστα μεταδοσης και για τα τρια (χωρις να μενει κανεις στους αριθμους, απλα στατιστικα το αναφερω)
Ηπατιτιδα C 30%
Ηπατιτιδα Β 10%
HIV 1%πω πω τα εγραψα πολυ βιαστικα και μπορει καποιος να μην βγαζει νοημα, αν θελετε κατι ρωτηστε με (και μπορω αν το απαντησω :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2:)
-
Mας τα είπες super ippos!
Thank you -
Ωραια και χρησιμα ολα αυτα που ειπε ο αντωνης αλλα δεν απαντησε στο ερωτημα του διονυσου…
Μπορειτε να με παρεξηγησετε αλλα δεν πιστευω οτι θα εκανα σεξ η σχεση με εναν οροθετικο αν το ηξερα.
Δεν εχω προβλημα να εχω καποιον φιλο οροθετικο και εχουμε φιλους με τον νταξ.
Αλλα σχεση δε θα εκανα, θεωρω μεγαλο το ρισκο. Φοβαμαι ρε αδερφε και για την υγεια μου και για τις υπολοιπες συνεπειες...
Ξερω οτι δεν ακουγομαι politically correct αλλ ετσι αισθανομαι
Θα φοβομουν συνεχεια μην κολλησω, θα φοβομουν συνεχεια μην παθει κατι ο αλλος, ε δεν ειναι σχεση αυτη!
Στη σχεση πρεπει να αισθανεσαι χαλαρος και να την απολαμβανεις. Αν ειναι να φοβασσι συνεχεια, χεσε μεσα!
Σορρυ αν στενοχωρω καποιους αλλα μ' αρεσει αν ειμαι ειλικρινης. -
Ο ιός του HIV είναι ένας ιός που αν δεν είναι προσκολλημένος σε κύτταρο ξενιστή η χρονική διάρκεια ζωής του είναι απειροελάχιστη. Δηλαδή αν απομονώσουμε ένα στέλεχος του ιού και το αφήσουμε σε μία επιφάνεια, θα νεκρωθεί σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Αυτό δεν ισχύει για τις ηπατίτιδες, όπου χρόνος ζωής του ιού εκτός κυττάρου ξενιστή είναι ώρες, πολλές ώρες.
Αυτά τα αναφέρω, σε περίπτωση επαφής, ανοικτής πληγής, με αίμα ή σπέρμα από οροθετικό η πιθανότητα να κωλήσει κάποιος είναι μικρό και μικραίνει όσο το φορτίο του ιού στο αίμα το οροθετικού γίνεται μικρότερο. Η πιθανότητα αν και μικρή είναι υπαρκτή όμως και δεν παύει να υπάρχει, από την άλλη δεν θέλει πανικό, αλλά να επικαλεστούμε την κοινή λογική.
Τώρα στο ερώτημα της σχέσης με ένα οροθετικό άτομο, ναι θα μπορούσα να είχα σχέση. Είμαι σίγουρος πως είχα σεξουαλική επαφή μέσα στα χρόνια με οροθετικό άτομο και απλά δεν το ήξερα, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ προφυλάξεις ακόμα και στο στοματικό έρωτα, ειδικά όταν ο σύντροφος έχει προσπερματικά υγρά! (η πιθανότητα να μεταδωθεί ο ιός μικρή όπως προανάφερα, αλλά όχι μηδενική)
-
Καλησπερα και συγχαρητηρια Διονυσε για το πολυ καλο τοπικ, μιας λοιπον και αυτο ειναι στο αντικειμενο μου (στον χωρο της υγειας δουλευω) ας πω κατι που ολοι μαλλον ξερουμε :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
Ο πρωτος τροπος μεταδοσεις του ιου HIV με ποσοστο περιπου κατα 90% ειναι η μεταγγιση αιματος. δευτερος ειναι η "καθετη" μεταδοση οπως λεγετε οπου μητερα φορεας του HIV μεταδιδει τον ιο στο εμβρυο κατα την ωρα του τοκετου, επειτα εχουμε την μεταδοση του ιου με την χρηση μολυσμενων βελονων. Στο σημειο αυτο να σας αναφερω πως τα ποσοστα πεφτουν μιας και ο ιος του HIV μπορει να παραμενει ενεργος στο περιββαλον για 6 δευτερολεπτα, αυτη δηλαδη ειναι η ζωη του στο περιβαλλον.
Και ερχομαστε τωρα στον σεξουαλικο τροπο μεταδοσης, εδω παιζουν παρα πολλα ρολο, απο το παθητικο ή ενεργητικο σεξ (ανδρες και γυναικες) οπως επισης παιζει ρολο ακομα και αν καποιος εχει cut η uncut πεος . Κατα την διυσδυση τοσο στον παθητικο οσο και στον ενεργητικο προκαλουνται μικρες αμιχες που δεν γινονται αντιληπτες με γυμνο οφθαλμο και καπως ετσι γινεται και η μεταδοση.
Τα ποσοστα σαν αριθμοι ειναι πολυ μικρα αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια γιατι οπως ειπα παραπανω στην μεταδοση κατα το σεξ παιζουν παρα πολλα σημασια, οπως ακομα και το ιιο φορτιο του φορεα.Πολυ μικροτερος ο κινδυνος μεταδοσης με τον στοματικο ερωτα. (αποφευγουμε βουρτσισμα δοντιων οταν θελουμε να κανουμε πεοθηλασμο, τουλαχιτον 2 ωρες πριν)
Εγω βεβαια δεν θα επικεντρωθω ομως μονο στο HIV, δεν μου κανει μεγαλη διαφορα με ολα τα υπολοιπα σεξουαλικως μεταδοδιμενα νοσηματα, η γνωμη μου ειναι απλα οτι ειναι μαι ασθενεια taboo μιας και εχει επικρατησει οτι συνηθως οποιος ειναι φορεας του HIV ειναι και ομοφυλοφιλος. Στο νοσοκομειο πιο ευκολα καποιος θα σου πει ειμαι φορεας της Ηπατιτιδας B παρα να σου πει ειμαι φορεας του HIV.
Η ουσια ειναι οτι πρεπει να προσεχουμε. Ακομα και ενα σεξουαλικο νοσημα που ακουγεται πολυ απλο οπως ειναι τα κονδυλωματα μπορει να σε κουρασει αρκετα σε μακροχρονιες θεραπειες.
Για το μονο πραγμα που λυπαμαι δυστηχως ειναι οτι δεν υπαρχει ενημερωση, ολα αυτα θα επρεπε κατα την γνωμη μου να ειναι τουλαχιστον στην Α λυκειου υποχρεωτικο μαθημα.Απο τα πρωτα μαθηματα στην σχολη ειναι οτι τον οποιοδηποτε τον αντιμετωπιζουμε σαν φορεα καποιου μεταδιδομενου νοσηματος ακομα και αν προκειται για τον ιδιο μας τον πατερα η μητερα.
Για να ερθω στο ερωτημα του Διονυσου θα σας πω πως δεν εχω κανει σχεση με οροθετικο αλλα δεν θα ειχα προβλημα να κανω, απο την στιγμη που θα ξερω πως να προφυλακτω, οπως λοιπον θα εκανα σχεση και με καποιον που θα ειχε ηπατιτιδα Β ή C. Παντως εχω να πω πως πολλοι απο εμας εχουμε παει με καποιον που μπορει να ειχε καποιο μεταδοτικο νοσημα. Εχω γνωστους οροθετικους οι οποιοι εχουν σχεση με μη οροθετικο, οπως επισης εχω γνωστο και με αλλο σεξουαλικως μεταδιδημενο νοσημα.
Τα 3 κυρια σεξουαλικως νοσηματα ειναι λοιπον ο ιος HIV η ηπατιτιδα Β και C
Λοιπον τον κινδυνο για ενα απο αυτα μπορουμε να τον ελαχιστοποιησουμε κατα πολυ ακομα και σε μηδενικες βασεις, προκειται για την Ηπατιτιδα Β διοτι υπαρχει εμβολιο. Οποιοσδηποτε μπορει να κανει μια εξεταση να δει τα αντισωματα του και αν τα αντισωματα ειναι χαμηλα να κανει το εμβολιο, αυτο το εμβολιο ειναι το λεγομενο τριπλο της ηπατιτιας που μας ελεγαν μικρους, πολλοι ομως νομιζουν οτι επειδη το εκαναν μικροι τελειωσαν, οχι ειναι λαθος, η δραδη του εμβολιου ειναι περιπου 5 χρονια, ετσι λοιπον μετα την πενταετια καλο ειναι να γινεται ελεγχος των αντισωματων και αν διαπυστωθουν χαμηλα επιπεδα να γινεται αναμνηστικη δοση (οπως λεγεται). Συνταγογραφειται το εμβολιο απο εναν απλο παθολογο και το καλυπτουν ολα τα ασφαλιστικα ταμεια.Κλεινωντας και πολυ χονδρικα να σας αναφερω τα ποσοστα μεταδοσης και για τα τρια (χωρις να μενει κανεις στους αριθμους, απλα στατιστικα το αναφερω)
Ηπατιτιδα C 30%
Ηπατιτιδα Β 10%
HIV 1%πω πω τα εγραψα πολυ βιαστικα και μπορει καποιος να μην βγαζει νοημα, αν θελετε κατι ρωτηστε με (και μπορω αν το απαντησω :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2:)
"Γιατρέ μου" δεν θα τα έλεγα καλύτερα πολύ ενημερωμένος μπράβο :congrats:
-
Χαίρομαι ειλικρινά που το Topic αρέσει
Τελικά τι είναι χειρότερο και τι είναι καλύτερο είναι σχετικό!! Μάλλον η Ηπατίτιδα C και γενικά οι ηπατίτιδες είναι πιο δύσκολες να αντιμετωπιστούν παρά ο HIV!! Τελικά είναι ο HIV που εξαντλεί τον οργανισμό ή οι παρενέργιες των φαρμάκων ενάντια στον ιό;;; Αυτό ποτέ δεν θα το μάθουμε!
Το μόνο σίγουρο είναι η πρόληψη και όχι η προτακατάληψη!! Θα περιμένω όλους σας να τοποθετηθείτε και στο τέλος θα τοποθετηθώ και εγώ Πάντως χαίρομαι που έχουμε κέφι για κουβέντα και ειλικρινή και open συζήτηση
Τι στο καλό η Α.Α's είμαστε χεχεχε
-
Ωραια και χρησιμα ολα αυτα που ειπε ο αντωνης αλλα δεν απαντησε στο ερωτημα του διονυσου…
Μπορειτε να με παρεξηγησετε αλλα δεν πιστευω οτι θα εκανα σεξ η σχεση με εναν οροθετικο αν το ηξερα.
Δεν εχω προβλημα να εχω καποιον φιλο οροθετικο και εχουμε φιλους με τον νταξ.
Αλλα σχεση δε θα εκανα, θεωρω μεγαλο το ρισκο. Φοβαμαι ρε αδερφε και για την υγεια μου και για τις υπολοιπες συνεπειες...
Ξερω οτι δεν ακουγομαι politically correct αλλ ετσι αισθανομαι
Θα φοβομουν συνεχεια μην κολλησω, θα φοβομουν συνεχεια μην παθει κατι ο αλλος, ε δεν ειναι σχεση αυτη!
Στη σχεση πρεπει να αισθανεσαι χαλαρος και να την απολαμβανεις. Αν ειναι να φοβασσι συνεχεια, χεσε μεσα!
Σορρυ αν στενοχωρω καποιους αλλα μ' αρεσει αν ειμαι ειλικρινης.+1
-
Είμαι σίγουρος πως είχα σεξουαλική επαφή μέσα στα χρόνια με οροθετικό άτομο και απλά δεν το ήξερα, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ προφυλάξεις ακόμα και στο στοματικό έρωτα, ειδικά όταν ο σύντροφος έχει προσπερματικά υγρά! (η πιθανότητα να μεταδωθεί ο ιός μικρή όπως προανάφερα, αλλά όχι μηδενική)
Aκριβώς αυτό!
Να πω την αλήθεια μου όταν έπαιρνα πίπες δεν χρησιμοποιούσα προφυλακτικό, αλλά τώρα πια τα τελευταία 1-2 χρόνια χρησιμοποιώ πάντα!!!
Και φροντίζω να παίρνω τα durex με τις τέλειες γεύσεις και είμαι κάθετος σε αυτό!
Καταλαβαίνω ότι πολλοί ξενερώνουν όταν τους λέω ότι χρησιμοποιώ πάντα, αλλά όταν με πιέζουν να τους γλύψω χωρίς προτιμώ να μην το κάνω καθόλου και να χάσω την φάση παρά να βάλω σε κινδυνο την υγεία μου…
Έχω αποφασίσει πια να είμαι όσο το δυνατόν προσεκτικότερος και ας με θεωρούν ξενέρωτο... -
Χαίρομαι ειλικρινά που το Topic αρέσει
Τελικά τι είναι χειρότερο και τι είναι καλύτερο είναι σχετικό!! Μάλλον η Ηπατίτιδα C και γενικά οι ηπατίτιδες είναι πιο δύσκολες να αντιμετωπιστούν παρά ο HIV!! Τελικά είναι ο HIV που εξαντλεί τον οργανισμό ή οι παρενέργιες των φαρμάκων ενάντια στον ιό;;; Αυτό ποτέ δεν θα το μάθουμε!
Το μόνο σίγουρο είναι η πρόληψη και όχι η προτακατάληψη!! Θα περιμένω όλους σας να τοποθετηθείτε και στο τέλος θα τοποθετηθώ και εγώ Πάντως χαίρομαι που έχουμε κέφι για κουβέντα και ειλικρινή και open συζήτηση
Τι στο καλό η Α.Α's είμαστε χεχεχε
Όλα είναι δύσκολα για μένα να αντιμετωπιστούν…
Απλά από οτι ξέρω ίσως και πιο δύσκολα οι ηπατίτιτδες τελικά αντιμετωπίζονται ενώ ο HIV όχι...
Βέβαια για να μην μπούμε σε κανένα από όλα αυτα τα τριπάκια το πιο απλό πράγμα είναι να χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ και παντού ένα απλό γαμωπροφυλακτικό!!!
Προσέχουμε για να έχουμε παίδες!!
Με βλέπετε λίγο απόλυτο σε αυτό,γιατί έχοντας δυστυχώς περάσει πολλούς μήνες στην μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (δεν έχει σημασία ποιου νοσοκομείου) σχεδόν καθημερινά που επισκεπτόμουνα τον φίλο μου και βλέποντας τόσους και τόσους νέους ανθρώπους μέσα στα σημάδια και να έχουν γίνει σκιές των εαυτών τους, ίσως έχω τρομοκρατηθεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε...
Άρα αυτό λέω μόνο..Η υγεία μας πάνω από όλα! -
η υγεία μας πάνω από όλα
σωστά μιλάει ο greekbtm -
χωρις να θελω να γινω κακος, και πολυ καλα κανετε και φοβαστε.
Αληθεια ομως φοβαστε και κανετε τα παντα μονο για να μην κολλησετε HIV?
Μηπως καποιος καπνιζει? μηπως καποιος πινει αλκοολ? μηπως καποιος μπορει να μην εχει κανει τα τελευταια 5 χρονια ουτε μια αιματολογικη εξεταση?
Επειδη τα ζω καθημερινα ειναι παρα πολλα αυτα που θα επρεπε να φοβομαστε, μην γινομαστε ομως υπερβολικοι.Απλά από οτι ξέρω ίσως και πιο δύσκολα οι ηπατίτιτδες τελικά αντιμετωπίζονται ενώ ο HIV όχι…
Η ηπατιτιδα ουσιατικα ειναι φλεγμονη του ηπατος.
Οταν κολλαει καποιος ηπατιτιδα δεν σημαινει οτι θα την εχει για παντα, καποιο ποσοστο (δεν τα θυμαμαι ακριβως) μεταπιπτει σε χρονια ηπατιτιδα αυτη ειναι και που κανει την ζημια αργα η γρηγορα.
Ας ελπιζουμε οσον αφορα τον Hiv σε αυτο που διαβασα προσφατα, οτι δηλαδη καποιοι επιστημονες στην Αυστραλια καταφεραν μεσω μιας πρωτεινης να παρατεινουν κατα πολυ την διαρκεια που καποιος θα εκδηλωσει το AIDSΩραια και χρησιμα ολα αυτα που ειπε ο αντωνης αλλα δεν απαντησε στο ερωτημα του διονυσου…
Απαντησα Perrybear
Για να ερθω στο ερωτημα του Διονυσου θα σας πω πως δεν εχω κανει σχεση με οροθετικο αλλα δεν θα ειχα προβλημα να κανω, απο την στιγμη που θα ξερω πως να προφυλακτω, οπως λοιπον θα εκανα σχεση και με καποιον που θα ειχε ηπατιτιδα Β ή C. Παντως εχω να πω πως πολλοι απο εμας εχουμε παει με καποιον που μπορει να ειχε καποιο μεταδοτικο νοσημα.