Απορία για το μTorrent !
-
Καλησπέρα!
Έχω μια απορία για το μtorrent και θα χαιρόμουν όποιος μπορούσε να μου την λύσει…
Έχω το πρόγραμμα ανοικτό στην προσπάθεια μου να βοηθήσω και τους υπόλοιπους χρήστες να κατεβάσουν τις ταινίες από το site.
επειδή θέλω να ανανεώνω όμως τη συλλογή μου και τη λίστα μου με νέες ταινίες αποφάσισα να βρω τον τρόπο να δω ποιες δεν έχουν καθόλου ζήτηση για να τις διαγράφω από το μTorrent και να τις αντικαθιστώ με άλλες..
Έτσι τυχαία πάτησα πάνω σε μία και στο πινακάκι που άνοιξε από κάτω έγραφε την ταχύτητα που ανεβαίνει και κάποια άλλα στοιχεία.
Εδώ είναι που μπερδεύομαι και θέλω τα φώτα σας.
Γράφει ας πούμε πχ. :
Seeds 0 από 0 συνδέθηκαν (1 in swarm)
Αποδέκτες 2 από 6 συνδέθηκαν (3 in swarm)Τι είναι τα swarms?
Σε κάποιες άλλες ταινίες έχει και Seeds και αποδέκτες αλλά στα swarms 4 ή 1 πχ..Πώς θα καταλάβω ποιες ταινίες πρέπει να διαγράψω και πώς ποιες να αφήσω ακόμα?
Ελπίζω να μην ρώτησα βλακεία :-[ -
Καταρχήν, δε ρώτησες καμιά βλακεία.
Οι απορίες που έχεις είμαι σίγουρος ότι είναι απορίες πολλών.Θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται.
Ας ξεκινήσουμε με το πώς δουλεύει το BT protocol που εφαρμόζουν όλοι οι BT clients (π.χ. μTorrent). Το πρωτόκολλο αυτό επιτρέπει σε ένα χρήστη (host) να συνδεθεί με πολλούς άλλους χρήστες (hosts) με σκοπό το διαμοιρασμό ενός αρχείου torrent. Όλοι οι χρήστες που έχουν αυτό το torrent αποτελούν ένα swarm. Μέσω του swarm, σου επιτρέπεται να κατεβάζεις ταυτόχρονα διαφορετικά κομμάτια (pieces) του torrent από διαφορετικούς χρήστες. Το ίδιο ισχύει και όταν ανεβάζεις ή διαμοιράζεις ένα torrent.
Στο μTorrent αναφέρονται τρεις αριθμοί τόσο στους seeds όσο και στους peers, π.χ. 1 of 8 connected (5 in swarm).
Ο δεύτερος αριθμός δείχνει πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι εκείνη τη στιγμή.
Ο πρώτος αριθμός δείχνει με πόσους από αυτούς είσαι εσύ συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή.
Ο τρίτος αριθμός δείχνει πόσοι άλλοι χρήστες δυνητικά θα μπορούσαν να συνδεθούν (έχουν το torrent αλλά δεν είναι συνδεδεμένοι).Το swarm δεν αποτελεί κριτήριο για το ποια torrents να κρατήσεις και ποια όχι.
Για μένα το βασικό κριτήριο είναι να κρατήσεις αυτά που σου αρέσουν.
Επίσης, θα συμβούλευα να κρατήσεις όσο μπορείς περισσότερα, γιατί έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να διαμοιράσεις κάποιο torrent και να αυξήσεις το Upload και το Ratio.
Αλλά, αν θέλεις να κάνεις κάποιο ξεκαθάρισμα με βάση ποιο συμφέρει περισσότερο να κρατήσεις, τότε λάβε υπόψη σου τα εξής:-
Μην διαγράψεις torrents των οποίων είσαι ο μοναδικός seeder ή είσαι ένας από τους πολύ λίγους (π.χ 3-4). Ακόμη και αν δεν είναι torrents που ζητιούνται συχνά, όταν θα ζητηθούν είναι βέβαιο ότι θα κάνεις πραγματικό seeding.
-
Μην διαγράψεις torrents που έχουν πάρα πολλούς seeders. Αυτά είναι δημοφιλή torrents και ζητιούνται συχνά. Ακόμη κι αν είσαι ένας από τους πολλούς seeders, η αναλογία σου στο seeding αυτών των torrents με το χρόνο θα αυξάνει.
Τέλος, να σου προτείνω ότι αν αφαιρέσεις ένα torrent από τη λίστα του μTorrent, ΜΗΝ το διαγράψεις από τον υπολογιστή σου.
Κράτησε το αρχείο, εκτός κι αν έχεις πρόβλημα χώρου στη σκληρό σου δίσκο.
Ο λόγος που στο λέω αυτό είναι ότι μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή που να λάβεις ένα Re-Seed Request από κάποιον χρήστη του GT.ru που σου ζητάει να τον βοηθήσεις στο seeding ενός συγκεκριμένου torrent. Αν έχεις κρατήσει αυτό το αρχείο στον υπολογιστή σου, τότε μπορείς να κάνεις re-seed. Για το τι πρέπει να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση, διάβασε τον Οδηγό "Τι κάνω με το Re-Seed Request;"Ελπίζω να σε βοήθησα.
Μπορούν, όμως, και άλλοι χρήστες να σου προτείνουν τα δικά τους κριτήρια με βάση τη δική τους εμπειρία. -
-
Ήσουνα κατατοπιστικότατος Dax σε ευχαριστώ πολύ!
-
Επίσης, ΜΗΝ διαγράψεις torrents που έχουν ανεβεί στο site πρόσφατα (δηλ. τις τελευταίες 3-4 μέρες). Επειδή εμφανίζονται στις πρώτες σελίδες της λίστας με τα torrents, έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.
-
Got it!