Arány - Rationator 3.0
-
Arány - Rationator 3.0
A "Rationator" szójáték, az arány (ratio) és az ésszerű (rational) szavak egybeolvasztásából adódik.
Mi az arány?
Az arány azt mutatja meg, hogy mennyi a feltöltött és a letöltött adatmennyiség hányadosa. Ideális esetben ez a szám legalább 1,00, ami azt jelenti, hogy a letöltött adatmennyiség 100%-ban visszatöltésre (feltöltésre) kerül. Vegyünk egy példát! Ha letöltök 10 GB-ot, és 5 GB-ot töltök vissza, akkor 5/10 = 0,5 tehát az arány 0,5 (felét adom vissza annak, amit kaptam).
A torrentezés lényege a megosztás, tehát nem csak kapni jó, hanem azt illik vissza is adni, azaz a többi felhasználóval is megosztani!
Az új értékek:
Letöltés Minimáli arány Türelmi idő (az arány kijavítására)
< 2 GB 0,200 3 nap
< 5 GB 0,250 5 nap
< 10 GB 0,300 7 nap
< 25 GB 0,350 9 nap
< 50 GB 0,400 12 nap
< 100 GB 0,450 18 nap
< 250 GB 0,500 21 nap
< 375 GB 0,550 24 nap
< 500 GB 0,600 28 nap
< 600 GB 0,650 31 nap
< 700 GB 0,700 35 nap
< 800 GB 0,750 40 nap800 GB 0,800 45 days
Hogyan fest ez a gyakorlatban?
Pl. Ha letöltöttél 0 és 2 GB közötti mennyiséget, akkor a minimális arányodnak legalább 0,2-nek kell lennie. Ha kevesebb, akkor 3 napod van arra, hogy az arányt javítsd.Fontos figyelmeztetés: Ha az előírt türelmi időn belül nem éred el a minimális arányt, akkor elveszíted a jogod ahhoz, hogy letöltsél. Ez NEM jelenti azt, hogy kitiltanánk az oldalról. Seedelhetsz, és ha a seedeléssel, valamint a bonusz pontok beváltásával eléred a minimálisan megkövetelt arányt, akkor a rendszer automatikusan visszaállítja a letöltéshez való jogodat.
-
hogy növelhetem a Bonus-omat?
-
-
Sziasztok! Már hónapokat vártam, de még mindig nem javult az arányom. Gondoltam, hogy mások nem töltik az általam letöltött videókat, ezért lehúztam egy-két free-t és top-os cuccot, de továbbra is jelzi a kliens a peer-eket, de nem kapcsolódnak hozzám, így pedig az arányom sem javul. Segítsetek!
-
hülye kérdés de esetleg a routeren és tűzfaladon nyitottál portot a bejövő kapcsolatoknak?
rossz beállítások esetén letudsz tölteni de tőled nem tudnak.
de hozzátenném hogy jóideje nálam is lelassult a feltöltés szinte nulla így kezd rossz arányom lenni nekem is pedig nem tegnap kezdtem a torrentezést
-
Nálam nincs router, a tűzfal nyit magának kapcsolatot automatikusan, de a routeren is be kell állítani, hogy legyen üres port, különben nem fog menni.
Én azt tanácsolnám, hogy olyan videót szedj le, amelyet sokan szednek, mert vissza tudod seedelni, és az arányod is lesz akkor. -
Amugy igen, vannak szabad portok nyitva, es a karacsonyi freeleach alatt meg vissza is osztott az lehet gond hogy regi a kliensem es nem vagyok preferalt visszaosztaskor? utorrent 2.2.1et hasznalok, mivel stabil klienset ker egy masik oldal es ez tuti nem lesz tiltolistas, de ez lehet problema? 10 ev torrentezes utan melepo problemakba utkozok xD
-
Miért lehet az hogy ha töltők is fel 1-2 hamar lekapja utána tőlem kevés megy fel? De kb mindennél így van amit seddelek hozzám kevesen kapcsolódnak