Athens Pride 2013
-
Το 9ο Athens Pride είναι γεγονός. Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 να είμαστε όλοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Το φετινό σύνθημα είναι "Η Αθήνα Δικιά Μας".Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
12.00: Banner Project – Absent Friends
Άφησε το μήνυμα σου στο πανό μας, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα12.00 – 17.00: Εργαστήριο Πλακάτ
Δώσε το δικό σου χρώμα και λόγο στην Παρέλαση13.00 – 17.00: DJ sets
17.00: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Εναρκτήριος χαιρετισμός από τον δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη18.00: Zumba Fitness
Πιστοποιημένοι ZUMBA Ιnstructors μας ξεσηκώνουν με ξέφρενους ρυθμούς18.30 Έναρξη Παρέλασης
19.00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Με τoυς QUILOMBO21.00 – 00.00 ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ
DJ sets με τον VSAG κ.α.
Drag Shows από τις ΚΟΥΚΛΕΣ
Συναυλία με τους/τις IMAM BAILDI, KATERINE DUSKA, ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, κ.α.Τα αιτήματα του φετινού Athens Pride:
-
Επέκταση του Προεδρικού Διατάγματος 132/2012 για τη Σύσταση Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ώστε να περιλαμβάνει σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου με μέριμνα για αποτελεσματική και επαρκή προστασία στα θύματα ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας.
- Πλήρης ενσωμάτωση της απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ έτσι όπως ψηφίστηκε στις 11.3.2013, συμπεριλαμβάνοντας και την ταυτότητα φύλου, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου από κάθε μορφής ρητορική και πράξεις μίσους.
- Εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με ισότιμη αναφορά σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.
- Προσθήκη στο Σύνταγμα της χώρας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ως κατηγορία για την οποία απαγορεύεται κάθε διάκριση (στο πρότυπο της ευρωπαϊκής χάρτας δικαιωμάτων).
- Επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου έτσι ώστε να παρέχεται ουσιαστική ισότητα και πρόσβαση στον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.
- Ισότιμη πρόσβαση σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, παρένθετη μητρότητα, υιοθεσία και γονεϊκότητα σε LGBT ζευγάρια.
- Δημόσια ενημέρωση για το νόμο 3304/2004, που απαγορεύει κάθε διάκριση στην εργασία και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, μεταξύ άλλων, προσθήκη της ταυτότητας φύλου στους λόγους προστασίας, καθώς και διεύρυνσή του και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.
Περισσότερες πληροφορίες στο athenspride.eu
-
-
Πολύ ωραίο ποστ!! Χαίρομαι που τα πράγματα έχουν αρχίσει να προχωράνε και στη Χώρα μας πιο ενεργά!!!
-
Σ' ευχαριστώ, Διόνυσε. Τα συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν στους διοργανωτές και σε όσους/όσες θα συμμετάσχουν.
Δυστυχώς, γνωρίζω από προσωπική πείρα, ότι αρκετά ΛΟΑΤ άτομα σνομπάρουν τέτοιες εκδηλώσεις. Θέλω να πω σε όσους έχουν επιφυλάξεις, ότι τέτοιες εκδηλώσεις έχουν διπλό χαρακτήρα:- Καταρχήν είναι μια γιορτή. Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν θα περάσουν καλά.
- Επιπλέον, τέτοιες εκδηλώσεις συνοδεύονται από συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα - δικαιώματα του καθενός από εμάς.
Θέλω να κάνω και μια παράκληση. Θα χαιρόμουν πολύ αν όσοι από εσάς παρευρεθείτε στο Pride, ποστάρατε κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση.
Όσοι το κάνουν, θα ανταμοιφθούν! -
Επειδή το Σάββατο σχεδόν ήρθε, να κάνω μια τελευταία υπενθύμιση.
Και μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες και να μας τις δείξετε.
Με υπερηφάνεια! (όπως λέει κι ένας φίλος)
:bpr: -
Δεν θα είμαι επειδή δεν ζω Αθήνα!!
Αλλά θέλω και εγώ να γίνει αυτό που είπες να ποσταρουν φωτο και να συμετέχουν!!
-
Το 9ο Athens Pride στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι διοργανωτές μιλούν για 15.000 συμμετέχοντες.
-
15.000 θα έλεγα πως είναι υπερβολικό νούμερο, αλλά στην πλατεία Κλαυθμώνος δεν έπεφτα καρφίτσα. Μακάρι να ήταν τόσοι, εγώ γύρω στους 10.000 θα έλεγα πάντως.
-
Χρήστο, δεν ξέρω αν ήταν 10.000, 15.000 ή και περισσότεροι, αλλά η συμμετοχή δεν είχε προηγούμενο και πολύ χαίρομαι γι' αυτό.
Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από ΤΑ ΝΕΑ (δημοσίευση 10/06/2013):
Με ρεκόρ συμμετοχών ζήτησαν στο Gay Pride της Αθήνας σεβασμό προς τους ομοφυλοφίλους
Με κεντρικό σύνθημα «Η Αθήνα δικιά μας» και μηνύματα όπως «Η ομοφοβία σκοτώνει» και «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η δική μου υπερηφάνεια» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα το Gay Pride, η Παρέλαση Υπερηφάνειας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Περισσότεροι από 15.000 συμμετέχοντες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πήραν μέρος στην παρέλαση και στην πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.
Άνδρες και γυναίκες, μέλη ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων και μη, κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και τη σημαία με το ουράνιο τόξο (παγκόσμιο σύμβολο του ομοφυλοφιλικού κινήματος) συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Κλαυθμώνος. «Από πολύ νωρίς ήταν εορταστική η ατμόσφαιρα και συνεχίστηκε έως το βράδυ. Είναι αλήθεια ότι εφέτος περιμέναμε αρκετό κόσμο στην παρέλαση αλλά σίγουρα όχι τόσο πολλούς συμμετέχοντες - βάσει των εκτιμήσεών μας, ξεπέρασαν τους 15.000. Αυτή τη φορά νομίζω ότι η φωνή μας ακούστηκε, όπως και τα αιτήματά μας», δηλώνει μιλώντας στα «ΝΕΑ» η εκπρόσωπος του Athens Pride 2013 Άντρεα Γκίλμπερτ. Προσθέτει, εξάλλου, ότι στην πορεία έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι επτά πρεσβειών - της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. «Μάλιστα, παρευρέθησαν στη μεγάλη αυτή γιορτή και τέσσερις πρεσβευτές - της Δανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», τονίζει η κυρία Γκίλμπερτ.
ΝΕΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΜΙΝΗ. Πικρή ωστόσο γεύση στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες άφησε το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν παρέστη (για τρίτη συνεχή χρονιά) στην παρέλαση, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά εκπροσωπήθηκε από δημοτική σύμβουλο.
(Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ: tanea.gr/news/greece/article/5022913/me-rekor-symmetoxwn-zhthsan-sebasmo-pros-toys-omofylofiloys/)Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Απόλαυσα ιδιαίτερα τους Quilombo που έδιναν το ρυθμό με τα κρουστά στη παρέλαση. Μου άρεσε ο VSAG στα decks και η Νατάσσα Μποφίλιου ήταν εξαιρετική (όπως πάντα). Κάποια στιγμή στην παρέλαση πέτυχα και τη Λουκά (τι έκπληξη!) η οποία έλεγε τα δικά της.
Δε βλέπω φωτογραφίες να ανεβάζετε, όμως, και ανησυχώ. Καλά, ρε Χρήστο, δεν τράβηξες καμιά φωτογραφία;
Θα περιμένω λίγες μέρες ακόμα κι αν δε δω να ανεβάζει κανείς φωτογραφίες, θα ανεβάσω εγώ. -
Ήσουν τελικά και εσύ εκεί..
Εγώ ήμουν πίσω από το 2ο άρμα μαζί με το Thessaloniki Pride φυσικά, φωτό να πω την αλήθεια δεν τράβηξα καμία.
-
Φωτογραφίες από το 9ο Athens Pride. Καμιά από τις φωτογραφίες δεν είναι δικιά μου. Απολαύστε!
-
-
-
-
-
-
-
Η παρακάτω φωτό είναι το κερασάκι!