Θα κάνατε σχέση με ένα οροθετικό;
-
Θυμαμαι την πρωτη μου φορα που αντιμετωσισα ασθενη με Aids ετρεμαν τα χερια μου
Παντως παιδια και εγω φοβαμαι αλλα πιπα με προφυλακτικο δεν μπορω να κανω, καλυτερα να παρω ενα γλιφιντζουρι, η εναν δονητη και να τον γλυφω.
Προτιμω να μην το κανω καθολου -
χωρις να θελω να γινω κακος, και πολυ καλα κανετε και φοβαστε.
Αληθεια ομως φοβαστε και κανετε τα παντα μονο για να μην κολλησετε HIV?
Μηπως καποιος καπνιζει? μηπως καποιος πινει αλκοολ? μηπως καποιος μπορει να μην εχει κανει τα τελευταια 5 χρονια ουτε μια αιματολογικη εξεταση?
Επειδη τα ζω καθημερινα ειναι παρα πολλα αυτα που θα επρεπε να φοβομαστε, μην γινομαστε ομως υπερβολικοι.Απλά από οτι ξέρω ίσως και πιο δύσκολα οι ηπατίτιτδες τελικά αντιμετωπίζονται ενώ ο HIV όχι…
Η ηπατιτιδα ουσιατικα ειναι φλεγμονη του ηπατος.
Οταν κολλαει καποιος ηπατιτιδα δεν σημαινει οτι θα την εχει για παντα, καποιο ποσοστο (δεν τα θυμαμαι ακριβως) μεταπιπτει σε χρονια ηπατιτιδα αυτη ειναι και που κανει την ζημια αργα η γρηγορα.
Ας ελπιζουμε οσον αφορα τον Hiv σε αυτο που διαβασα προσφατα, οτι δηλαδη καποιοι επιστημονες στην Αυστραλια καταφεραν μεσω μιας πρωτεινης να παρατεινουν κατα πολυ την διαρκεια που καποιος θα εκδηλωσει το AIDSΩραια και χρησιμα ολα αυτα που ειπε ο αντωνης αλλα δεν απαντησε στο ερωτημα του διονυσου…
Απαντησα Perrybear
Για να ερθω στο ερωτημα του Διονυσου θα σας πω πως δεν εχω κανει σχεση με οροθετικο αλλα δεν θα ειχα προβλημα να κανω, απο την στιγμη που θα ξερω πως να προφυλακτω, οπως λοιπον θα εκανα σχεση και με καποιον που θα ειχε ηπατιτιδα Β ή C. Παντως εχω να πω πως πολλοι απο εμας εχουμε παει με καποιον που μπορει να ειχε καποιο μεταδοτικο νοσημα.
δεν τοποθετήθηκα ακόμα ντοχτορ
-
Απαντησα Perrybear
συγνώμη Αντώνη μου!!!!!!
Μέσα σ όλα αυτά τα ωραία που έλεγες δεν πρόσεξα την απάντησή σου…
:sorry:
-
Προσωπικα, κατηγορηματικα, θα πω οχι αν ξερω οτι καποιος ειναι φορεας. Θα ειχα παντα ενα φοβο.
Ομολογω οτι εχω περασει και εγω την φαση "ας προσεχε" αλλα οπως καθε ασθενεια ποτε δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος. Ακομα και ενα δαχτυλο μπορει να σε μολυνει. Οποτε δεν κρινω καποιον οροθετικο. Εκτος και αν μαθω οτι το προφυλακτικο το εχει μονο για να το φουσκωνει και να το κανει μπαλονι. Οποιοσδηποτε δεν θελει να παιρνει προφυλαξεις, ας ειναι και ετοιμος για την οποια συνεπεια.Αν καποιος μου το ελεγε μετα, πραγματικα θα ειχα μεγαλη ανησυχια και θα προτιμουσα να μην μου το ελεγε ποτε. Εξ'αλλου για μενα, ο οποιοσδηποτε ερωτικος συντροφος μπορει να ειναι φορεας. Το λεω με την εννοια, οτι εφ'οσον ειναι κατι που δεν μπορεις να το καταλαβεις, δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Και βεβαια δεν ειναι η μονη ασθενεια που μπορεις να κολλησεις. Ειναι παρα πολλες αλλες. Εχω ζησει μια ζωη με ενα προφυλακτικο στην τσεπη και δεν το εχω μετανοιωσει.
Τωρα που ειμαι σε σχεση πολλα χρονια, ξεροντας οτι και οι δυο ειμαστε ενταξει, εννοειται ειμαστε χωρις προφυλαξεις. Αν ενας απο τους δυο μας κολλουσε δεν ξερω πως θα αντιδρουσα. Απο τη μια μερικα χρονια πριν, ειχα κανει μια ατασθαλεια και εγω και ειχα ατυχημα. Την μερα που περιμεναμε τα αποτελεσματα, ειχε ερθει σπιτι μου με προφυλακτικα και μου ειπε πως ο,τι αποτελεσμα και να δειξει, εμεις σημερα θα κανουμε sex. Απο την αλλη ξερω οτι αν ειχε αυτος ξαφνικα, δεν θα ηθελε να με βαλει σε κινδυνο.
Ξερω οτι σε καποιους φαινονται υπερβολικα ολα αυτα, αλλα ανηκω σε μια γενια που ακουγες συνεχεια για θανατους διασημων και ασημων και δεν ειναι κατι ευχαριστο.
Δεν θα απομακρυνα ποτε απο φιλο βεβαια καποιον. Δυστυχως ο καλυτερος μου φιλος προσφατα με το φιλο του βρεθηκαν θετικοι. Και βεβαια δεν αλλαξε τιποτα.
Αυτο ομως που με εκανε να νιωσω θυμο ειναι οτι μολις χθες σε παρεα ακουσα απο 30 χρονων αγορι και κοριτσι (οχι ζευγαρι) οτι δεν παιρνουν προφυλαξεις. Δεν μπορουν, λεει, και προσεχουν με ποιους και ποιες πανε. Οι ανθρωποι δεν εμαθαν τιποτα τοσα χρονια. Νομιζουν οτι οι str8 δεν εχουν κινδυνο κλπ μυθους. Δεν ασχοληθηκα βεβαια να εξηγω ηρεμα και ωραια. Απλα προσπαθησα να τους τρομοκρατησω οσο μπορουσα. Μεγαλα παιδια ειναι, θεωρω οτι αντεχουν ενα ελαφρο κατσαδιασμα.
Οσο για το truvada που αναφερθηκε, αμφιβαλω αν συνιστουν την χρηση του, για sex χωρις προφυλαξη.
-
Συμφωνώ, Παναγιώτη, και νομίζω ότι αυτά που λες εκφράζουν μεγάλη μερίδα κόσμου.
Η συνεχής χρήση προφυλακτικού και οι λοιπές προφυλάξεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υπερβολικές, γιατί έχουμε να κάνουμε με την υγεία μας και την υγεία των άλλων. Και πιθανώς να παίζουμε με τη ζωή μας.
Δυστυχώς, πράγματι πολλοί straight έχουν την εντύπωση ότι το AIDS δεν τους αφορά ή όχι και τόσο.
Αλλά με μεγάλη μου λύπη, βλέπω και από μεγάλη μερίδα gay έναν απίστευτο εφησυχασμό σαν να μην υπάρχει ακόμα το AIDS και όλα έχουν λυθεί. Έχουν στο μυαλό τους πράγματα που ακούν από δω κι από κει, τις περισσότερες φορές ανακριβή, και θεωρούν ότι είναι δύσκολο πλέον να μολυνθείς, ότι υπάρχουν ήδη ή ετοιμάζονται εμβόλια και θεραπείες, και ότι ακόμα και αν κολλήσεις, όλα καλά θα πάνε, απλώς θα είναι μια χρόνια ασθένεια.
Ανακρίβειες και υπεραπλουστεύσεις. Ο HIV και το AIDS είναι ακόμα εδώ, συνεχίζουν να μολύνονται άνθρωποι, συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι και η ζωή του φορέα ή του ασθενή μόνο ρόδινη δεν είναι. ΔΕΝ υπάρχει ακόμα θεραπεία (cure), ΔΕΝ υπάρχει ακόμα εμβόλιο, υπάρχουν αγωγές (treatments) που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε όχι, έχουν πολλές δυσάρεστες παρενέργειες και χρειάζεται συχνά να αλλάζεις αγωγή γιατί ο ιός αποκτά ανθεκτικότητα.
Αν προσθέσουμε τις ηπατίτιδες και τα λοιπά σεξουλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τότε η χρήση του προφυλακτικού μόνο ως προαιρετική δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται.
Τη μόνη εξαίρεση που κάνω είναι σε μία μακροχρόνια και αποκλειστική σχέση στην οποία και οι δύο παραμένουν πιστοί και αν τύχει και κάνουν ατασθαλεία, έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια να ενημερώσουν αμέσως το σύντροφό τους. -
το μονο που εχω να επισημανω, μετα απο τις πολυωρες κουβεντες που ειχα με τους φιλους μου που ζουν με το προβλημα, αλλα και μετα απο τα οσα εψαξα, πλεον ειναι κατι σαν χρονια παθηση. Συνηθως αυτοι που δεν επιβιωνουν ή δεν ακολουθουν σωστα την αγωγη ή εχουν πεσει θυματα θεωριων περι ανυπαρκτης ασθενειας κλπ.
Εχει τυχει να παω και 2 φορες σε μια διαλεξη που γινεται καθε τοσο στο caravel και αξιζει καποιος να παει για να ενημερωθει για πολλα πραγματα.
-
Οσο για το truvada που αναφερθηκε, αμφιβαλω αν συνιστουν την χρηση του, για sex χωρις προφυλαξη.
Για να απαντήσω στο θέμα Truvada έχω δώσει το σχετικό link!!! Δεν θέλω να γίνω φορέας λανθασμένων πληροφοριών!!! Διαβάστε στο site περί truvada της ίδιας της εταιρίας! Απλώς το ανέφερα σαν μια εξέλιξη σε σχέση με το 1980 που εντοπίστηκε ο ιός!!!!
προς αποφυγήν παρεξηγήσεων
Edit: inserted start quote
-
Διόνυσε, προφανώς οι απόψεις τις εταιρείας δεν είναι προσωπικές σου απόψεις. Νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν ότι μοναδικός σκοπός σου ήταν να μας ενημερώσεις για την ύπαρξη του Truvada.
Παναγιώτη, είμαι εντελώς αντίθετος με τη χρήση των όρων "χρόνιο νόσημα" ή "χρόνια ασθένεια" για το AIDS. Οι όροι αυτοί δημιουργήθηκαν στην Αμερική με σκοπό να μην επιβαρυνθεί επιπλέον η ψυγολογία των ασθενών με AIDS. Έχουν που έχουν την ασθένεια και τις επιπτώσεις της, ας προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία τους. Αυτό το καταλαβαίνω. Όμως λειτούργησε εντελώς αντίθετα στους μη ασθενείς δημιουργώντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι αν νοσήσεις από AIDS θα ζεις για μια ζωή, απλά θα έχεις ένα "χρόνιο νόσημα". Χρόνια ασθένεια είναι τα αρθριτικά. Μπορεί να πονάς, μπορεί να υποφέρεις, αλλά δε σε σκοτώνουν. Το AIDS όχι μόνο μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά το έχει κάνει σε πολύ κόσμο και εξακολουθεί να το κάνει. Ο όρος "χρόνια ασθένεια" για το AIDS είναι εντελώς αντιεπιστημονικός. Σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις γίνονται συνεχώς και συμβάλλουν στην ποιότητα και στο προσδόκιμο ζωής των ασθενών. Όμως, ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί πιστά την αγωγή που λαμβάνει, ο ιός συνεχώς μεταλλάσσεται και μπορεί να εμφανιστεί στον ασθενή ένα στέλεχος του ιού που δεν ανταποκρίνεται σε καμία αγωγή. Και αυτό συμβαίνει συχνότερα απ' ό,τι ο περισσότερος κόσμος φαντάζεται.
Το AIDS είναι μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι με εξωρραϊσμένους και αντιεπιστημονικούς όρους όπως "χρόνιο νόσημα". -
@Dax:
Συμφωνώ, Παναγιώτη, και νομίζω ότι αυτά που λες εκφράζουν μεγάλη μερίδα κόσμου.
Η συνεχής χρήση προφυλακτικού και οι λοιπές προφυλάξεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υπερβολικές, γιατί έχουμε να κάνουμε με την υγεία μας και την υγεία των άλλων. Και πιθανώς να παίζουμε με τη ζωή μας.
Δυστυχώς, πράγματι πολλοί straight έχουν την εντύπωση ότι το AIDS δεν τους αφορά ή όχι και τόσο.
Αλλά με μεγάλη μου λύπη, βλέπω και από μεγάλη μερίδα gay έναν απίστευτο εφησυχασμό σαν να μην υπάρχει ακόμα το AIDS και όλα έχουν λυθεί. Έχουν στο μυαλό τους πράγματα που ακούν από δω κι από κει, τις περισσότερες φορές ανακριβή, και θεωρούν ότι είναι δύσκολο πλέον να μολυνθείς, ότι υπάρχουν ήδη ή ετοιμάζονται εμβόλια και θεραπείες, και ότι ακόμα και αν κολλήσεις, όλα καλά θα πάνε, απλώς θα είναι μια χρόνια ασθένεια.
Ανακρίβειες και υπεραπλουστεύσεις. Ο HIV και το AIDS είναι ακόμα εδώ, συνεχίζουν να μολύνονται άνθρωποι, συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι και η ζωή του φορέα ή του ασθενή μόνο ρόδινη δεν είναι. ΔΕΝ υπάρχει ακόμα θεραπεία (cure), ΔΕΝ υπάρχει ακόμα εμβόλιο, υπάρχουν αγωγές (treatments) που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε όχι, έχουν πολλές δυσάρεστες παρενέργειες και χρειάζεται συχνά να αλλάζεις αγωγή γιατί ο ιός αποκτά ανθεκτικότητα.
Αν προσθέσουμε τις ηπατίτιδες και τα λοιπά σεξουλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τότε η χρήση του προφυλακτικού μόνο ως προαιρετική δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται.
Τη μόνη εξαίρεση που κάνω είναι σε μία μακροχρόνια και αποκλειστική σχέση στην οποία και οι δύο παραμένουν πιστοί και αν τύχει και κάνουν ατασθαλεία, έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια να ενημερώσουν αμέσως το σύντροφό τους.Dax με κάλυψες απόλυτα σε σε αυτο σου το ποστ!
netgayone μου άρεσε πολύ η τοποθέτηση σου στο πρώτο σου ποστ και είναι σαν να τα έγραφα εγώ..
Τώρα όσον αφορά το σεξ χωρίς προφυλάξεις με τη σχεση σου,ομολογώ ότι το καταλαβαίνω,αλλά πόσο είσαι σίγουρος είσαι πάντα για τον άλλον?Προσοχή και πάλι προσοχή! -
OK, για το truvada το λεει ξεκαθαρα οτι παει "πακετο" με ασφαλεις πρακτικες.
Για το θεμα "χρονιας ασθενειας" γιατρος δεν ειμαι. Αυτα λενε γιατροι στους ασθενεις, αυτα διαβαζω, δεν μπορω να τα αμφισβητησω. Απο τους φιλους μου ξερω οτι δινουν ενα προσδοκιμο ζωης με την σωστη θεραπεια και φανταζομαι αν το βρεις σχετικα νωρις, 50 χρονια επιπλεον. Ε αμα ειναι 40αρης, οπως ο κολλητος μου, και δεν του κατσει στραβη με μεταλαξη, τοτε λιγο απιθανο να εχει προβληματα.
Δεν εθελοτυφλω. Εχω κανει πολυωρες κουβεντες και εχω ψαξει πραγματα σε sites οπως το the body που μαλιστα του ειπαν γιατροι οτι ειναι αξιοπιστο. Εννοειται προσεχεις ηπατιτιδες, πνευμονιες κλπ.
Απο οσο ξερω, μεταλαξεις του ιου συμβαινουν συνηθως οταν κανεις σεξ με αλλο φορεα. Μπορεις ετσι να εχει δυο διαφορετικους τυπους ιων και να παραχθει μια μεταλλαξη.
Αν καποιος ως πιο ειδικος μπορει να μας διαφωτισει, καλο θα ηταν. Παντως η ψυχολογια παιζει βασικο ρολο οποτε και ετσι ακριβως να μην ειναι τα πραγματα ας μην το πουμε σε ανθρωπους που γνωριζουμε. Κακο θα τους κανουμε.
-
Αν είσαι φορέας και κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις με έναν άλλο φορέα, τότε διακινδυνεύεις να επιμολυνθείς με ένα επιπλέον στέλεχος του ιού διαφορετικό από αυτό που έχεις ήδη. Αυτό δεν έχει σχέση με τις μεταλλάξεις.
Οι μεταλλάξεις του ιού συμβαίνουν συνέχεια και γίνονται εντελώς τυχαία ή είναι προϊόν προσαρμογής του ιού στις θεραπείες. Ο HIV δεν αποτελεί καμία εξαίρεση - όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς. Για την ακρίβεια, όλοι οι οργανισμοί μεταλλάσσονται συνεχώς. Η διαφορά είναι ότι σε έναν πολυκύτταρο οργανισμό με δεκάδες χιλιάδες γονίδια σε κάθε κύτταρο όπως είναι ο άνθρωπος, οι αλλαγές αυτές απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες (ή εκατομμύρια) χρόνια για να εμφανιστούν σ' ολόκληρο το είδος. Ο ιός δεν είναι καν μονοκύτταρος οργανισμός και τα γονίδια που περιέχει είναι ελάχιστα (συνήθως λίγες δεκάδες), οπότε η οποιαδήποτε μετάλλαξη εμφανίζεται ταχύτατα.
Οφείλω να αναφέρω ότι μιλάω ως ειδικός. Έχω κατάρτιση σε όλους τους επιστημονικούς τομείς, αλλά οι βασικές σπουδές μου αφορούν τη Γενετική και τους λοιπούς βιολογικούς κλάδους. Τα γονίδια και οι μεταλλάξεις τους είναι το στοιχείο μου.Οι γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο "χρόνια ασθένεια" για το AIDS για το λόγο που εξήγησα στο προηγούμενο post μου. Η ψυχολογία των ασθενών είναι βασικότατη. Αλλά είναι καλύτερο να τους προσφέρεις έναν όρο που μπορεί να λειτουργήσει καθησυχαστικά και επομένως αναποτελεσματικά ή να έχουν πλήρη επίγνωση της επικινδυνότητας της κατάστασής τους; Δεν είναι εύκολη η απάντηση. To AIDS είναι μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια, αλλά αυτός ο όρος μπορεί να τρομοκρατήσει κάποιους ασθενείς και να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Λάθος, φυσικά, γιατί και ελπίδες υπάρχουν και νέες επιστημονικές ανακαλύψεις γίνονται συνεχώς. Από την άλλη, ο όρος "χρόνια ασθένεια" μπορεί να δημιουργήσει σε κάποιους ασθενείς τη λανθασμένη εντύπωση πως η ζωή τους δεν κινδυνεύει απλώς θα έχουν ένα νόσημα εφ' όρου ζωής. Μπορεί να τους καθησυχάσει σε σημείο να μη θεωρούν απαραίτητο να τηρούν πιστά την αγωγή τους ή να βρεθούν εντελώς απροετοίμαστοι αν ο ιός μεταλλαχθεί και δεν ανταποκρίνεται σε καμία αγωγή.
Χρειάζεται προσοχή σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δε λειτουργούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να ξέρουν τα πάντα και να είναι προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε και άλλοι που θέλουν να ξέρουν όσο το δυνατόν λιγότερα γιατί το αντίθετο θα μπορούσε να λειτουργήσει εντελώς αρνητικά στην ψυχολογία τους. Οι επιθυμίες των ασθενών πρέπει να είναι σεβαστές.Αλλά για τους μη ασθενείς είμαι κάθετος. Είναι επικίνδυνο να τους πλασάρουμε τον όρο "χρόνια ασθένεια" γιατί αυτό έχει οδηγήσει σε μια απίστευτη χαλάρωση σε ό,τι αφορά τις προφυλάξεις που παίρνουν. Γι' αυτό και παρατηρείται έξαρση της εξάπλωσης του ιού τα τελευταία χρόνια.
-
@Dax:
Αλλά για τους μη ασθενείς είμαι κάθετος. Είναι επικίνδυνο να τους πλασάρουμε τον όρο "χρόνια ασθένεια" γιατί αυτό έχει οδηγήσει σε μια απίστευτη χαλάρωση σε ό,τι αφορά τις προφυλάξεις που παίρνουν. Γι' αυτό και παρατηρείται έξαρση της εξάπλωσης του ιού τα τελευταία χρόνια.
:bravo:
-
@Dax:
Αν είσαι φορέας και κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις με έναν άλλο φορέα, τότε διακινδυνεύεις να επιμολυνθείς με ένα επιπλέον στέλεχος του ιού διαφορετικό από αυτό που έχεις ήδη. Αυτό δεν έχει σχέση με τις μεταλλάξεις.
με κανατε να ξαναοργωσω το google μετα απο μηνες για το θεμα Δεν αμφισβητω τη γνωση κανενος, αλλα σαν καλο info freak που ειμαι, κατα καιρους ψαχνω πολλα και διαφορα. Δεν ειναι απιθανο δυο διαφορετικοι τυπου ενος ιου να αναμειχθουν. Το φαινομενο "μιξης" ονομαζεται recombination και εδω υπαρχει μια απλη εξηγηση hxxp://www.thebody.com/content/art14497.html#recombination
Το φαινομενο αυτο βεβαια δεν ειναι μεταλαξη.Επισης ολοι οι ιοι μπορουν να μεταλαχθουν για καποιο λογο απο μονοι τους, να αποκτησουν ανθεκτικοτητα σε φαρμακα και πολλα αλλα "ωραια" Για αυτο φωναζουν οι γιατροι με τις αντιβιωσεις. Απλοι ιοι εχουν γινει επικινδυνοι με τοσα χρονια καταχρησης φαρμακων.
κατα τα αλλα ας μην σκορπαμε και φοβο. Ναι ΟΚ πολλα μπορουν να πανε στραβα και ακομα και ολα να τα κανει καποιος οπως πρεπει. Οπως σε ολες τις αρρωστιες. Απο την αλλη υπαχουν αναμεσα μας ανθρωποι που ειναι φορεις απο την δυσκολη δεκαετια του 80, καταφεραν να ζησουν μεχρι να βγουν τα νεα φαρμακα και ζουν πλεον μια φυσιολογικη ζωη. Με την εννοια παντα, οτι δεν ειναι τρεις και λιγο σε ενα θαλαμο νοσοκομειου και μπορουν να εχουν κοινωνικη και προσωπικη ζωη χωρις εμποδια.
Κατα τα αλλα, αλλιως ξεκινησαμε και μας βλεπω ετοιμους σε λιγο για ιατρικες διαλεξεις
Edit: disabled live link
-
:hehe:
Παναγιώτη, ειλικρινά πολύ γουστάρω που είσαι info-freak και ψάχνεις τα πάντα! Σε καταχαίρομαι!Έχεις δίκιο ότι καλό είναι να είμαστε ακριβείς, αλλά και να μη σκορπάμε το φόβο.
Έχεις, επίσης, δίκιο ότι αλλιώς ξεκίνησε το θέμα και καταλήξαμε σε εντελώς επιστημονικές διαλέξεις.
:true:Οπότε σε ό,τι αφορά εμένα, δίνω τέλος σ' αυτήν την προσέγγυση που ξεφεύγει και από το κύριο θέμα και προτείνω, αν κάποιος άλλος θέλει να προσθέσει κάτι, να ξανακοιτάξει τον τίτλο του θέματος.
-
Ρε παιδία όντως ξεφύγαμε…
Εγώ το ρώτησα απο κοινωνικής άποψης και προσωπικής θέσης!! Συγνώμη εάν έβαλα και εγώ το χέρι μου να γίνει επιστημονική διάλεξη!!
Εάν το εξαντλήσαμε το θέμα τότε να το κλείσουμε!!! Εάν όχι προχωράμε
-
Διόνυσε, το θέμα που έθεσες έχει τεράστιο ενδιαφέρον και είναι εύκολο να ξεφύγεις γιατί περιλαμβάνει πολλά ζητήματα.
Αλλά όντως πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνική του διάσταση.
BTW, Διονυσούλη, εσύ δεν απάντησες ακόμα… :whistle: -
-
Είπα να μιλήσουν όλοι και να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη απο όλους πριν μιλήσω με δεδομένο ότι άνοιξα αυτό το topic
Ok αφού ο Moderator με προκαλεί θα απαντήσω!!!
Καταρχήν σας ευχαριστώ για την έντονη συμμετοχή σας σε αυτό το Topic είδα πολλά νέα και ενδιαφέροντα πράγματα και χαίρομαι που ανοιχτά τοποθετηθήκατε without prejudice και με το χέρι στην καρδιά :love: όλοι σας!!!!
Η άποψη μου είναι πως η αγαπή δεν έχει όρια και δεν πρέπει να τις βάζεις όρια όποια μορφή και αν έχει αυτή!! Δεν έβαζα ποτέ τον HIV ανάμεσα σε εμένα και τον άνθρωπο που αγαπούσα (το έκανα με τον πρώην σύζυγο μου ο οποίος ήταν οροθετικός. Ποτέ δεν αφήσαμε το θέμα αυτό να μολύνει αυτό που είχαμε εννοώντας την αγάπη μας και την σχέση μας και το σώμα μου) Ναι ξέρω η σχέση με έναν οροθετικό δεν είναι εύκολη αλλά θα σας πω, πως δεν είναι και τόσο δύσκολη ή μελό όσο παρουσιάστηκε απο κάποιους εδώ μέσα…..ή όπως την φαντάζεστε!! Η γνώση και μόνον αυτή μπορεί να βοηθήσει σε μία σχέση με ένα οροθετικό άτομο και φυσικά η αγάπη που έχουμε με αυτόν!! Είναι άνθρωπος και αυτός όπως όλοι μας!!
Στεναχωριέμαι να διαβάζω το "καλά να πάθει ή το ακόμα χειρότερο ότι του άξιζε" γιατί κανείς δεν ξέρει από που πήρε τον ιό...... "ο σύζυγος μου όπως και άλλους που γνώρισα στην Αμερική μέσω του τότε άντρα μου, δεν την "πάτησαν" επειδή έκαναν One night stand χωρίς προφύλαξη αλλά απο τις ίδιες εντώς εισαγωγικών μονογαμικές σχέσεις που πίστευαν ότι είχαν. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί πως υπάρχουν και άτομα που αναζητούν τον έρωτα-σεξ χωρίς προφύλαξη αλλά είναι όπως σωστά είπατε δική τους η επιλογή και εγώ δεν θα τους κρίνω για αυτό, αλλά και δική μας επιλογή να κάνουμε έρωτα με προφυλακτικό ή χωρίς!! Εξαλλου στο σεξ συμπράττουν δύο και όχι ένας και οι ευθύνες είναι 50/50!!
Είναι εύκολο να μεταθέτουμε τις ευθύνες αλλού αλλά νομίζω αυτό δεν είναι μία σωστή θέση...πρέπει να έχουμε κατανοήση και αποδοχή πιστευώ!!! Δεν νομίζω να είναι όμορφο ένα τέτοιο άτομο να απορρίπτεται σεξουαλικά και ερωτικά επειδή είναι οροθετικό (για αυτό υπάρχουν τα προφυλακτικά) - απλώς βάλτε τον εαυτό σας την στιγμή που θέλατε έναν άντρα και αυτός σας έριξε μία χυλόπιτα πως νιώσατε!!! Θα μου πείτε είναι θέμα υγείας....ναι θα σας πω!! Αλλά η τιμιότητα και η ειλικρίνια ενός ατόμου που θα σας το πει δεν μετράνε σαν αξίες;;; Και ότι σας το λέει δεν δείχνει άτομο που θέλει να σας προστατέψει και να προσέχετε!! Θα μου πείτε και ότι δεν θα το ευχαριστιέμαι εάν....εεε αυτό είναι θέμα του καθενός να κατευνάσει τις σκέψεις και τις φοβίες του ή τις ανασφάλειες του και να δουλέψει με τον άνθρωπο που επέλεξε η καρδιά του να αγαπήσει ή η ψωλή του και ο κώλος του να γαμησει/γαμηθεί.....
Οι Έλληνες gay κοιτάνε το δέντρο πολλές φορές και όχι το δάσος!!! Δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες γιατί μην ξεχνάτε η gay κοινότητα έχει μπει σε ταμπέλες από την κοινωνία μας ουκ ολίγες φορές!!!!!!!!!! Ε ας μην το κάνουμε και μεταξύ μας πιστεύω.....ένα για εμένα είναι το συνθημα "ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ" και ανοιχτά μυαλά και αφτιά και ίσως τα πράγματα να μην είναι Greek drama!!
Ναι ο HIV υπάρχει και φυσικά το προφυλακτικό κ ότι άλλο αναφέρθηκε σαν προφύλαξη υπάρχουν και αυτά...Συμφωνώ με όλους σας στην προσοχή και την προφύλαξη αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η άγνοια και η ημιμάθεια μην κάνω αναφορά στην αμάθεια......είναι δεδομένο!!! Ναι είναι πολύ που το αντιμετωπίζουν με "ωχαδελφισμό" όλο αυτό και δεν είναι η σωστή θέση ούτε αυτή κατά την ταπεινή μου γνώμη!!!
Φαντάζομαι πως πολλοί θα αντιδράσετε με αυτή την θέση μου αλλά επείδη το έζησα απο μέσα, πιστέψε με... είδα αρκετά και έγιναν καλύτερος άνθρωπος μετά από αυτή την εμπειρία!!
θα μπορούσα να σας πω και άλλα... δεν θέλω να κουράζω!!
:love: :love: :love: :love: :love: :love:
-
Διόνυσε, το κείμενό σου το διάβασα και το ξαναδιάβασα και το ξαναδιάβασα…
Όχι μόνο δε με κούρασε, αλλά με συγκίνησε βαθύτατα.
Δε θέλω να προσθέσω τίποτε άλλο, η προσωπική και ειλικρινής κατάθεση που έκανες μιλάει από μόνη της...
:love: -
Διόνυσε όχι μόνο δεν με κούρασε η τοποθέτηση σου, αλλά με χαρά θα διάβαζα κι άλλα όσα θέλεις αν θέλεις να γράψεις και να μοιραστείς μαζί μας..