Διαγωνισμός για το σύνθημα του Athens Pride 2013
-
Κάνε πρόταση για το σύνθημα του Athens Pride 2013 που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο.
Οι προτάσεις μπορούν να αποσταλούν στο [email protected] μέχρι και την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ:
1. Να είναι επίκαιρο, δυναμικό, ακόμα και προκλητικό ή και χιουμοριστικό – αλλά παν' απ' όλα θετικό!
2. Να μην ξεπερνά τις τρεις (3) λέξεις.
3. Να είναι ουδέτερο ως προς το φύλο. Δηλαδή να ΜΗΝ έχει λέξεις με κατάληξη «οι – ους».
4. Να μπορεί να μεταφραστεί εξίσου δυναμικά στα αγγλικά - και ενδεχομένως σε άλλες γλώσσες.
Υπενθυμίζουμε τα τελευταία επιτυχημένα συνθήματα του Athens Pride:
2008 – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!
2009 – 100% ΙΣΟΤΗΤΑ
2010 – ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
2011 – ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ
2012 – ΑΓΑΠΑ ΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
-
Θα έχουμε και φέτος την υστερία με την σημαία και να μην την πλησιάσει κανείς; Θα έχει και μπράβους να την φυλάνε; Πέρσι είχε επικρατήσει πανικός να μην πλησιάσει κανέις την σημαία πέρα από τους εθελοντές που την κρατάγανε.
Το σύνθημα με 3 λέξεις ίσως είναι αρκετά περιορισμένο, ίσως θα έπρεπε να επιτρέψουν και 4η.
-
Πόσο δίκιο έχεις για τον περσινό πανικό! :rotfl: Από την άλλη, σκέφτομαι και τη μεριά των διοργανωτών. Με τόσο κόσμο κάθε λογής, δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος/-α που να θέλει να αρπάξει τη σημαία και να φύγει τρέχοντας. Παρέλαση χωρίς τη συγκεκριμένη σημαία δε φαντάζει και πολύ ολοκληρωμένη…
Ειδικά φέτος, πιστεύω ότι τα μέτρα θα είναι ακόμη πιο αυστηρά, μετά τα περιστατικά βίας κατά ΛΟΑΤ από "γνωστές-άγνωστες οργανώσεις"... :-XΣχετικά με τό σύνθημα, έχω την εντύπωση ότι αν είναι πολύ καλό και περιλαμβάνει μια μικρή 4η λέξη (άρθρο, αντωνυμία, πρόθεση, σύνδεσμο) θα γίνει δεκτό, όπως έγινε και πέρσι. Το περσινό σύνθημα είχε 4 λέξεις.
Επίσης, αναρωτιέμαι αν το Thessaloniki Pride 2013 θα διοργανώσει παρόμοιο διαγωνισμό. Ξέρεις μήπως κάτι γι' αυτό;
-
Φυσικά και θα γίνει Στα μέσα Ιουνίου, ακριβώς πότε δεν είναι γνωστό μιας και η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης είναι λίγο πιο "κεντρική" και πρέπει να έρθει σε συνενόηση με τα Pride των υπολοίπωω Βαλκανικών χωρών, ώστε να μην γίνεται καμία αντίπραξη. Πέρσι αλληλοστηρηχθήκανε πολύ καλά, φέτος αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από ΦΥΡΟΜ, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Ουνγκαρία.
Άντε και το 2014 Balkan Pride στην Θεσσαλονίκη :crazy2: :crazy2: :crazy2: :crazy2:
-
Ρε, Ηρακλή, δε λέω για το φεστιβάλ. Το Thessaloniki Pride 2013 είναι γνωστό ότι θα γίνει και ότι θα γίνει και πάλι τον Ιούνη.
Λέω αν θα κάνουν διαγωνισμό για το σύνθημα. Ξέρεις τίποτα γι' αυτό; -
Είναι ακόμα ανοιχτό το θέμα αυτό και υπό συζήτηση.
-
Έχω κι εγώ το νου μου, αλλά αν μάθεις πρώτος κάτι για το συγκεκριμένο θέμα ή για την ημερομηνία, ενημέρωσέ μας. Thanks, φίλε!
-
Πριν από εμένα δύσκολα θα το μάθεις
Απλά να σου πω ότι θα είναι μετά της Αθήνας και δεν θα είναι το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος (22,23,24 Ιούνη), μιλάμε πάλι για διήμερο Pride εδώ στο βορρά.
-
Το πιστεύω ότι δύσκολα θα μάθω κάτι πριν από σένα, γι' αυτό και σε ρωτάω.
Την πληροφορία αυτήν που μου έδωσες δεν την είχα, ότι δηλαδή μιλάμε για το συγκεκριμένο τριήμερο. Καλή επιλογή!
Thanks και πάλι για την πληροφορία!
:urock:
Και για ό,τι νεότερο, σφύρα! -
Dax είπα ΔΕΝ θα είναι το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος γιατί ναι μεν μπορεί να είναι βολικό για τα άτομα από τις άλλες πόλεις να έρθουν εδώ, το ίδιο βολικό είναι και για τους Θεσσαλονικείς να φύγουν Χαλκιδική και αυτό ΔΕΝ το θέλουμε
Θέλουμε πάνω από όλα τον κόσμο της πόλης πρώτα και σίγουρα μετά κόσμο από παντού! -
Σόρρυ, έχεις δίκιο! Δεν πρόσεξα το ΔΕΝ.
-
Pride σε γεμάτη πόλη λοιπόν με πολύ κόσμο από αλλού!
Φέτος ειδικά και μετά την επιτυχή δικτύωση μέσω του BA.R.CO.D.E. (BAllkan's Rainbow Colourful Dawn Emerges) αναμένεται κόσμος πολύς από τις γύρω χώρες! :crazy2: :crazy2: :crazy2:
Άντε και του χρόνου Balkan Pride στην Ελλάδα, για να γινόμαστε και εμείς ρος στο pink map της Ευρώπης. :cheers: :cheers: :cheers:
-
Κι εγώ το ίδιο μαθαίνω για το Balkan Pride. Αν πράγματι γίνει Balkan Pride στη Θεσσαλονίκη το 2014, θα είναι φανταστικά! :cheers:
Σχετικά με το 13o Athens Pride είναι όλα κανονισμένα. Θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013.
Το 2ο Thessaloniki Pride σίγουρα θα πραγματοποιηθεί, αναμένουμε να ανακοινωθεί πότε ακριβώς τον Ιούνιο του 2013 θα γίνει.
Επίσης, φέτος μάλλον θα έχουμε και το 1ο Cyprus Pride, στη Λευκωσία με πιθανότερη ημερομηνία το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 (αναμένουμε να οριστικοποιηθεί).
Έτσι, να πληθαίνουν τα Ελληνικά Φεστιβάλ Υπερηφάνειας!!!
:bpr:
Εγώ πάντως, εκτός απροόπτου, θα είμαι παρών σε όλα!!!
:hapgay: -
Ο Χρήστος μόλις με πληροφόρησε ότι βγήκαν και οι ημερομηνίες για το 2ο Thessaloniki Pride.
Θα είναι και φέτος διήμερο και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου.
Να είμαστε όλοι εκεί!
:bpr:(Χρήστο, χίλια ευχαριστώ για την έγκαιρη πληροφόρηση - να φανταστείτε οι ημερομηνίες δεν έχουν καν ανακοινωθεί ακόμη στις ιστοσελίδες του Thessaloniki Pride!)
-
Από σήμερα είναι και τελείως μα τελείως επίσημο!
-
Βγήκε το φετινό σύνθημα για το 13ο Athens Pride! Θα είναι "Η Αθήνα Δικιά Μας"!
Βγήκε επίσης και το φετινό σύνθημα για το 2ο Thessaloniki Pride! Θα είναι "Ελεύθερα Πνεύματα, Ελεύθερα Σώματα"!
Τι γνώμη έχετε για τα φετινά συνθήματα; -
@Dax:
Βγήκε το φετινό σύνθημα για το 13ο Athens Pride! Θα είναι "Η Αθήνα Δικιά Μας"!
Βγήκε επίσης και το φετινό σύνθημα για το 2ο Thessaloniki Pride! Θα είναι "Ελεύθερα Πνεύματα, Ελεύθερα Σώματα"!
Τι γνώμη έχετε για τα φετινά συνθήματα;Της Αθήνας σε πρώτη φάση δεν μου άρεσαι, αφότου όμως διάβασα την ανάλυση που είχαν γράψει τα παιδιά, το βρήκα τελικά συμπαθητικό αν και λίγο άστοχο. Δεν είναι μόνο η Αθήνα δικιά μας αλλά όλος ο κόσμος, επίσης το Pride δεν στηρίζεται μόνο από άτομα της Αθήνας αλλά από παντού. Ανάλογα σχόλια διάβασα από διάφορο κόσμο. Επίσης μου δίνει την εντύπωση ότι η φετινή θεματική του Athens Pride είναι αφιερωμένη στις λεσβίες.
Τώρα στο θέμα Θεσσαλονίκη, το βρίσκω λίγο "μπλα" θα προτιμούσα την άλλη πρόταση "Ξεπέρασέ το και έλα!" που απευθύνεται τόσο στην ομοφοβία μεταξύ των gay όσο και στην ομοφοβία των straight. Αυτό που τελικά βγήκε τώρα μου κάνει λίγο αόριστο, λίγο ξεπερασμένο μου θυμίζει 70's.
Όπως και να έχει ένα σύνθημα είναι, δεν είναι το βασικό κομμάτι της εκδήλωσης, αυτό που παίζει πιο σημαντικό ρόλο να είναι δυναμικά και μαζικά τα δύο Pride της Ελλάδας!
-
Προφανώς είναι μόνο συνθήματα και το κυριότερο είναι να στηρίξουμε δυναμικά τα δυο ελληνικά Pride. Συμφωνώ μαζί σου, Χρήστο.
-
Τα φετινά συνθήματα δεν μου πολυάρεσαν στην αρχή. Μετά όμως το ξανασκέφτηκα το πραγμα. Της Θεσσαλονίκης, είναι λίγο χίπικο, αλλά το βρίσκω ευστοχο. Ίσως να χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε κάποια πράγματα. Από τον απελευθερωση της δεκαετίας του '60, περάσαμε στο νεοσυντηριτισμό του σήμερα. Με την άνοδο της "νέας ομοφοβίας" πολλοί γκέι κλείστηκαν στο καβούκι τους. Θα μπορούσε και το φετινό σύνθημα της Αθήνας, να το δούμε με αυτό το πρίσμα. Χρειάζεται να ξαναδιεκδικήσουμε τις πόλεις μας. Χρήστο, επειδή είσαι μέσα στα πράγματα, σου έχω μία πρόταση. Μια κοινή καμπάνια των δύο Pride που να εξηγεί αυτό το πνεύμα. Δεν είναι απλά συνθήματα, αλλά η απάντησή μας στις νέες εξελίξεις.
Όπως είπατε κι εσείς, αυτά είναι λεπτομέρειες. Το βασικό είναι να συμμετέχουμε στα Pride.