Προβλημα με utorent
-
Γεια σου, Ηρακλή, ξανά!
Αν το μήνυμα που σου εμφανίζει είναι το παρακάτω:
Error: Can't open .torrent file: ~/utorrent/[torrent name].torrent/
τότε το μTorrent ψάχνει σε λάθος μέρος για τα αρχεία .torrent.Το πρόβλημα λύνεται εύκολα:
- Κάνε δεξί κλικ επάνω στο torrent που έχεις στο μTorrent.
- Επιλέγεις Advanced (Προχωρημένες) και μετά Set Download Location (Ορισμός Τοποθεσίας Λήψης).
- Ως download location (τοποθεσία λήψης) επιλέγεις το μέρος του υπολογιστή σου που έχεις το συγκεκριμένο αρχείο torrent (π.χ. Computer/Users/[Your Username]/Downloads)
Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και αν ακολουθήσεις τα βήματα που σου είπα, θα διορθωθεί.
Αν δεν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, τότε χρειάζομαι τις πληροφορίες που σου ζήτησα στο προηγούμενο post. -
Άλλαξα και έβαλα την έκδοση Version 1.6.5 (27624). Έκανα και re enter τα ports στη σελίδα του router και λύθηκε το πρόβλημα απλά δεν ξέρω αν λύθηκε μόνιμα, μιας και γενικά ήταν πράσινη η ένδειξη κάτω αλλά τώρα μου έγινε πάλι κίτρινη.
Antivirus δεν έχω και έχω ορισμένο σωστό φάκελο που κατεβαίνουν τα torrents μου ( δεν είμαι δα και τόσο άσχετος )
Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα θα το βρώ που θα μου πάει.. -
Γεια σου, Ηρακλή!
Όταν κάποιος μου γράφει για πρώτη φορά, δεν μπορώ να ξέρω το βαθμό εμπειρίας του. Δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι είσαι άσχετος. Αντίθετα, μπορώ να διαπιστώσω πλέον ότι έχεις αρκετή εμπειρία με τα torrents και τις ρυθμίσεις του client που χρησιμοποιείς.
Μου δίνεις, όμως, λίγες πληροφορίες και με οδηγείς σε υποθέσεις.
Μια και δεν αναφέρεις τίποτα, υποθέτω ότι δεν χρησιμοποιείς proxy, VPN ή NAT. Υποθέτω, επίσης, ότι δεν έχεις ενεργοποιημένο το Mac Firewall (ή άλλο firewall), ή αν έχεις, φαντάζομαι ότι έχεις φροντίσει να προσθέσεις εξαίρεση για το μTorrent.Αν η τελεία εναλλάσσεται από πράσινη σε κίτρινη και μετά πράσινη και μετά ξανά κίτρινη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι συχνό φαινόμενο σε χαμηλής δραστηριότητας torrents που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ενεργούς leechers που τα κατεβάζουν.
Δε μου αναφέρεις τι μήνυμα γράφει στο tab Trackers > Status για τα torrents του tracker μας. Αν γράφει working, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν βρεθεί κάποιος χρήστης που θα επιλέξει να τα κατεβάσει, τότε αυτά θα ξεκινήσουν να κάνουν seeding. Αν γράφει κάποιο άλλο μήνυμα, τότε είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να ξέρω το μήνυμα για να μπορώ να σου προτείνω λύσεις.
Τώρα που εγκατέστησες το μTorrent Mac 1.6.5, εξακολουθείς να μην μπορείς να κάνεις seeding; Συμβαίνει το ίδιο και με τα torrents από public trackers;
Εκτιμώ το γεγονός ότι προσπαθείς να βρεις λύση μόνος σου (κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου). Αλλά αν θέλεις να σε διευκολύνω στην προσπάθειά σου, θα ήθελα λίγες περισσότερες πληροφορίες.
Ελπίζω να βρεις σύντομα λύση (αν δεν έχει βρεθεί ήδη) με ή χωρίς τη βοήθειά μου.
Θα το εκτιμούσα πολύ αν με ενημέρωνες για νεότερες εξελίξεις.
-
Σε ευχαριστώ και πάλι που ασχολείσαι μαζί μου..
Λίγες πληροφορίες ακόμα μπας και μπορέσεις και με βοηθήσεις μιας και για 2 μέρες λειτούργησε άψογα και από χθες είχα πάλι περιστασιακά κόκκινη τελεία.- Firewall ανενεργό
- Δεν έχω antivirus
- η θύρα (10787) είναι ορισμένη σταθερή και καταχωρημένη στη σελίδα του router για UPnP διακίνηση
Σου επισυνάπτω και ένα screenshot αν μπορείς να μου πεις τα αν κάτι έχω λάθος.
Σε ευχαριστώ και πάλι
-
Σ' ευχαριστώ για το screenshot.
- Στο κάτω μενού του μTorrent, στο tab Trackers > Status, γράφει working για τα torrents που κάνεις seeding (όπως στην εικόνα);
Αν γράφει working, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο seeding. Σ' αυτή την περίπτωση, μάλλον το πρόβλημα είναι στο configuration και ακολούθησε το παρακάτω βήμα.
- Στο επάνω μενού, πήγαινε Options και επέλεξε Setup Guide. Θα σου εμφανιστεί ένα παράθυρο σαν αυτό:
Πάτησε Run tests. Το μTorrent θα τρέξει ένα διαγνωστικό τεστ για το δίκτυό σου και θα ρυθμίσει κατάλληλα τη σύνδεσή για την καλύτερη δυνατή απόδοση, δηλ. θα σε κάνει συνδέσιμο (connectable). Αν όλα πάνε καλά, θα σου εμφανιστεί κάτι τέτοιο:
Αν έχεις δύο πράσινα τικ (όπως στην εικόνα), πάτησε Save & Close. Αν όχι, περίμενε λίγο και ξανατρέξε το τεστ.
Σημείωση: Επειδή χρησιμοποιώ το μTorrent για Windows, οι εικόνες μπορεί να είναι λίγο διαφορετικές από το μTorrent Mac.
-
Με τον tracker είμαστε οκ..
Το setup guide με το test που λες δεν υπάρχει στην έκδοση για mac, οπότε δεν μπορώ να κάνω αυτό που μου λες.
Μόλις κοκκίνησε και η τελία κάτω πάλι.
Σε ευχαριστώ πολύ
-
Θα συμβουλευτώ άλλους moderators που έχουν Mac και όταν έχω κάτι νεότερο θα σε ενημερώσω.
-
Πάντως τώρα είναι μόνιμα κόκκινη η ένδειξη..
Πως γίνετε δύο μέρες να κάνω seed άψογα και με καλή ταχύτητα και μετά να γίνετε κόκκινη η ένδειξη οεο;Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για κάθε βοήθεια
-
Λοιπόν, Ηρακλή, μη νομίζεις ότι σε ξέχασα.
Η περίπτωσή σου μας έχει προβληματίσει. Έψαξα στο φόρουμ του μTorrent για να βρω περιπτώσεις σαν τη δική σου από άλλους χρήστες Mac και η αλήθεια είναι ότι δε βρήκα κάτι παρόμοιο. Μπορείς να ψάξεις κι εσύ, μήπως μου διέφυγε κάτι.
Το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις seeding (έστω και περιστασιακά) οδηγεί κάποιους να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Όπως σου ξανανέφερα, είναι συχνό φαινόμενο σε χαμηλής δραστηριότητας torrents που δεν έχουν ενεργούς leechers, η τελεία να αλλάζει συχνά χρώμα (ακόμα και να γίνεται κόκκινη κάποιες φορές). Αν έχεις τέτοια torrents, τότε είναι λογικό αυτό που σου συμβαίνει. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, αποδεικνύεται εύκολα. Ανέβασε ένα καινούργιο torrent στο site. Αν δεν αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα και κάνεις κανονικά seeding, τότε αποδεικνύεται ότι δεν έχεις πρόβλημα. Επιπλέον θα ανεβάσεις το Upload και το Ratio.Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως έχεις χαμηλά το όριο της ταχύτητας ανεβάσματος (upload rate) στο μTorrent. Αν το έχεις, βάλ' το στο απεριόριστο (unlimited).
Ένα τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως έχεις βάλει υπερβολικά μεγάλο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων (connections). Κάποιοι routers δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά πολλές συνδέσεις και μειώνουν τις ταχύτητες ή ακόμη και κρασάρουν. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις του μTorrent και ρύθμισε το Global maximum number of connections κάπου μεταξύ 65 και 100. Επίσης, το Maximum number of connected peers per torrent να είναι περίπου το μισό του αριθμού που επέλεξες για τα connections. Τέλος, το Number of upload slots per torrent να είναι 3 ή το πολύ 4. Πειραματίσου με διάφορους συνδυασμούς για τον αριθμό των connections, για να δεις τι ταιριάζει καλύτερα στη δική σου περίπτωση.
Αν ρυθμίσεις στο απεριόριστο την ταχύτητα ανεβάσματος και κατάλληλα τον αριθμό των συνδέσεων και δε δεις βελτίωση, τότε μάλλον σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Είναι αυτό που σου εξήγησα στην πρώτη παράγραφο.
Κι επειδή ανησυχείς για το Ratio, διάβασε επίσης τον Οδηγό Πώς να ανεβάσω το Ratio;
Θα ήθελα να με ενημερώσεις για οποιεσδήποτε εξελίξεις.
-
Σε ευχαριστώ και πάλι για την χρήσιμη βοήθειά σου.
Έκανα κάτι αλλαγές στα ports και κάπως βελτιώθηκε το θέμα. Τώρα μπορώ να κάνω seed κανονικά απλά ανά φάσεις και ενώ κάνω full seed χάνετε το seeding μηδενίζετε και μετά από λίγο παίρνει πάλι μπρος.. Παραμένω όμως πάντα με πράσινη τελία.
Όσον αφορά την 3η παράγραφο που λες είναι λίγο διαφορετικές οι ρυθμίσεις σε εμένα έκανα το ένα κομμάτι απλά με τα Queues σου επισυνάπτω και screenshot να μου πεις την γνώμη σου.
Σε ευχαριστώ και πάλι πολύ!
-
Καταρχήν, χαίρομαι πολύ που η τελεία πρασίνησε!!! :cheers:
Οι ρυθμίσεις που έκανες φαίνονται OK.
- Το Global limit είναι αυτό που εγώ αναφέρω ως Global maximum number of connections. Το 98 είναι μια χαρά. Ίσως, αν το μείωνες γύρω στο 80, να είχες καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά δεν είναι και πολύ απαραίτητο, εφόσον είδες ήδη βελτίωση.
- Το Per torrent limit είναι αυτό που εγώ αναφέρω ως Maximum number of connected peers per torrent. Το 49 είναι σωστό, εφόσον έχεις 98 connections. Θα μπορούσες να το μειώσεις γύρω στο 40, αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο.
- DHT και PEX ενεργοποιημένα. Πολύ σωστά. Δεν είχα άλλωστε αμφιβολία.
- Στα Queues: Το Active transfers limits και το Active downloads limits δείχνουν αντίστοιχα το μέγιστο αριθμό των ενεργών μεταφορών (uploads και downloads) και το μέγιστο αριθμό των ενεργών λήψεων (downloads) που επιτρέπεις να έχει το σύστημα ταυτόχρονα. Το 32 είναι OK και για τα δύο. Ωστόσο, για το πρώτο, αν δεν κάνεις seeding σε τόσα πολλά torrents ταυτόχρονα, θα μπορούσες να το μειώσεις κι άλλο (γύρω στο 15-20 για παράδειγμα). Το δεύτερο σίγουρα θα μπορούσες να το μειώσεις κι άλλο - δε νομίζω να έχεις βρεθεί σε περίπτωση να χρειάζεσαι να κατεβάζεις 32 torrents ταυτόχρονα. Ο μεγάλος αριθμός και στα δύο απαιτεί κάποια resources (η αλήθεια είναι όχι πολλά) που θα μπορούσες να εξοικονομήσεις για ακόμα καλύτερη επίδοση του μTorrent. Αν, βέβαια, έχεις 32 torrents (ή βρεθείς να έχεις στο μέλλον) που κάνεις seeding, τότε θα πρέπει να κρατήσεις αυτόν τον αριθμό.
Από περιέργεια, τι αλλαγές έκανες στα ports;
Ελπίζω να σε βοήθησα. Κράτα με ενήμερο, για ενδεχόμενες (καλές ή κακές) εξελίξεις.
Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις.
Θα χαρώ να τα ξαναπούμε για οποιοδήποτε ζήτημα.
-
Διάβασα ότι είναι καλό για UPnP να αφήνεις port ανοιχτά πάνω από το 50.000 εγώ είχα 10.787 port.
Το άλλαξα επίσης και για το λόγο ότι φαινόταν κολλημένο με το port 10.787 και είχα κόκκινη ένδειξη, μόλις το άλλαξα δεν μου βγήκε ποτέ ξανά αυτή. Δοκιμές κάνω και εγώ για καλύτερα αποτελέσματα.
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.
-
Έχει δίκιο για το ότι είναι πού καλύτερα να είναι πάνω από 50.000. Ο λόγος που δεν το ανέφερα είναι ότι με έπεισες ότι είχε γίνει σωστά η χαρτογράφηση (mapping) της θύρας (port).
BTW, μ' αρέσει πολύ το slogan που έβαλες κάτω από το avatar! :ok2:
Στη φωτογραφία είσαι εσύ; -
Χα χα χα
Στην φωτό δεν είμαι εγώ είναι ο drummer από τους Scissor sisters (αγαπημένο group τρελλό γκομενάκι ). Στα ίδια πάνω κάτω πρότυπα είμαι και εγώ απλά πιο ξανθός και πιο ψηλός.
-
:haha:
Και έλεγα, κάτι μου θυμίζει ο τύπος! Θα ορκιζόμουν ότι σε έχω ξαναδεί!!
:blondmom: -
Εγώ είμαι ξανθός (κοκκινοτρίχης) από φυσικού μου :blind: